Bijna 500 deelnemers fietsen tegen darmkanker in Zuiderzee Klassieker

Array

Met nog 3 dagen tot de start hebben zich al bijna 500 deelnemers aangemeld voor de Zuiderzee Klassieker. Op zaterdag 22 september organiseert de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) de tweede editie van de Zuiderzee Klassieker om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen darmkanker. En dat is nodig, want 1 op de 20 Nederlanders krijgt te maken met darmkanker.

Zuiderzee Klassieker
De Zuiderzee Klassieker is een uitdagende fietstocht. Met een team of alleen, fietsen deelnemers een van de drie routes: de Oostervaardersroute (60 km), de Flevoroute (120 km) en voor de echte fanatiekelingen de Zuiderzeeroute (220 km).  De routes zijn rondom of in de nabijheid van de Zuiderzee. Start en finish zijn in Almere. Alle deelnemers halen zoveel mogelijk sponsorgeld op waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen darmkanker. Inmiddels hebben 478 deelnemers zich aangemeld en staat de teller op € 113.000. De MLDS is trots op dit geweldige resultaat!

Stop darmkanker
Darmkanker is een ziekte die veel Nederlanders raakt. Jaarlijks krijgen 12.000 mensen de diagnose darmkanker en overlijden bijna 5000 mensen aan de ziekte. Wanneer darmkanker in een vroeg stadium wordt herkend, is de ziekte redelijk eenvoudig te behandelen. Daarom is het van levensbelang dat iedere Nederlander zich bewust is van de alarmsignalen van darmkanker en hiermee naar de huisarts gaat. Wetenschappelijk onderzoek naar vroegtijdige opsporing van de ziekte en voorlichting over de alarmsignalen van darmkanker helpt slachtoffers voorkomen. En dat is precies waarvoor de deelnemers op de fiets stappen!

Meefietsen of sponsoren?
Meefietsen of sponsoren kan nog! Schrijf je in of sponsor de Zuiderzee Klassieker. Op de website www.zuiderzeeklassieker.nl staat alle benodigde informatie.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen