CarePoint neemt verkoop en service van Anesthesiologie systeem over van UMC Utrecht

Onder de naam Vierkleurenpen is in het UMC Utrecht een Anesthesiologie Informatie Management Systeem ontwikkeld. Naast het UMC Utrecht zelf, gebruiken het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Meander Medisch Centrum in Amersfoort het systeem op hun OK’s. Verkoop en service van software passen niet in profiel van het UMC Utrecht. CarePoint beschouwt Vierkleurenpen als een goede aanvulling op haar portfolio van Elektronisch Verpleegkundig Dossier, OK management en PDMS.

In Nederland ontwikkelde en bewezen systemen hebben bij ziekenhuizen nogal eens de voorkeur boven nieuwe buitenlandse systemen. Op basis van de nieuwe richtlijnen van de Inspectie voldoet Vierkleurenpen ook volledig aan de eis van adequate verslaglegging voor sedaties. Daar voorziet CarePoint ook een afzetmogelijkheid. Leo van Wolfswinkel’s blijvende betrokkenheid bij de verdere ontwikkeling maakt op verzoek van CarePoint deel uit van de overeenkomst tussen UMC Utrecht en CarePoint.

Bron: Carepoint

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen