Debat: Na een goed leven, een goed levenseinde

Array

Na een goed leven, een goed levenseinde
Mensen worden steeds ouder en de medische mogelijkheden steeds groter. Praten over het onvermijdelijke levenseinde is bij veel ouderen nog altijd taboe en leveren vragen op. Hoe staat het bijvoorbeeld met hulp aan ouderen die hun leven willen beeindigen? En wat vinden zij er zelf eigenlijk van? Op vrijdagmiddag 28 september organiseren Humanistisch Verbond Afdeling Amsterdam/Amstelland en ANBO Gewest Amsterdam hierover een debat in De Balie te Amsterdam.

Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens, leidt het panelgesprek dat onder meer zal gaan over dilemma’s rond het levenseinde, verwijsplicht voor artsen die zelf geen stervenshulp willen verlenen, de stand van zaken rond de levenseindekliniek, en de invloed van religie op maatschappelijke keuzes rond het levenseinde.

Met medewerking van   Pia Dijkstra (lid Tweede Kamerfractie D66 ), Gert van Dijk (ethicus van de KNMG), Petra de Jong ( directeur NVVE ), Herman Philipse (hoogleraar filosofie Universiteit Utrecht) René Willemsen voorzitter Humanistisch Verbond afdeling Amsterdam Amstelland en Hans Aerssens, voorzitter ANBO Gewest Amsterdam

Het debat is vooral bedoeld voor ouderen, omdat zij als direct belanghebbenden tot nu slechts beperkt in de maatschappelijke discussie betrokken zijn geweest. Organisaties als ‘Uit Vrije Wil’, de NVVE en het Humanistisch Verbond dringen bij politici aan op wetswijzigingen die meer hulp mogelijk maken om waardig te sterven. Maar die kunnen alleen tot stand komen als er voldoende maatschappelijk draagvlak is.

Zaal open: 13.45 uur Tijd: 14.00 tot 17.00 uur Plaats: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 in Amsterdam Toegang is gratis Voor meer informatie: (020) 638 9393.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen