Oncologiecentrum Catharina Ziekenhuis opent haar deuren

Array

In de week van zaterdag 6 oktober tot en met vrijdag 12 oktober houdt het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven een informatieweek voor patienten, medewerkers en andere belangstellenden. Tijdens de week worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals een open dag en informatiebijeenkomsten. Het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis is het grootste centrum rondom kanker in de regio. Per dag worden meer dan 400 patienten in het centrum behandeld.

Open dag
De week begint zaterdag 6 oktober met een open dag. Van 11.00 tot 15.00 uur is iedereen van harte welkom achter de schermen van het Oncologiecentrum. Er is een uitgebreide informatiemarkt met stands waar de bezoeker meer te weten komt over bijvoorbeeld oncologische zorg, verwerking en re-integratie. Daarnaast zijn er rondleidingen waarbij onder leiding van een medewerker van het oncologiecentrum een bezoek wordt gebracht aan de dagbehandeling chemotherapie en de bestralingsruimtes.

Gedurende de hele dag worden informatiebijeenkomsten gehouden. De bezoeker wordt bijgepraat over oncologische fysiotherapie, mindfullness, psycho-sociale zorg bij kanker, voeding bij kanker, kinderen en (groot) ouders met kanker en partners van patienten met kanker. Om deel te nemen aan de informatiebijeenkomsten en de rondleidingen kunt u zich tijdens de open dag gratis inschrijven in de hal van het Oncologiecentrum.

Vier informatieavonden
Van maandag 8 tot en met donderdag 11 oktober worden in De Wintertuin in het Catharina Ziekenhuis vier informatieavonden gehouden voor patienten, hun partners en vrienden. Elke avond belicht een deskundige uit het ziekenhuis een ander onderwerp.

  • Maandag 8 oktober: ‘Je bent klaar en dan…’ over kanker en de terugkeer in werk en de maatschappij.

 

  • Dinsdag 9 oktober: ‘Na het uitstrijkje’ over gynaecologie en kanker.

 

  • Woensdag 10 oktober: ‘Pijn? Daar kunnen we veel aan doen’ over pijn tijdens en na de behandeling van kanker.

 

  • Donderdag 11 oktober: ‘Kanker heb je niet alleen’ alleen voor partners van oncologiepatienten.

Alle informatieavonden beginnen om 19.00 uur en duren tot 21.00 uur. Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden door een mail te sturen naar [email protected].

Multidisciplinair centrum

Het Oncologiecentrum in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven is een uniek multidisciplinair concept waar de zorg rond de patient op één plek geconcentreerd is. De patienten met kanker hebben in het Oncologiecentrum één balie voor al hun handelingen. Alle specialisten die een raakvlak hebben met oncologie, zoals internisten, chirurgen, radiotherapeuten, oncologieverpleegkundigen en specialistisch-verpleegkundigen zitten bij elkaar. Maar ook de ondersteunende diensten, zoals dietetiek en psychosociale ondersteuning hebben er hun plek. Daardoor kan er snel en doeltreffend overlegd worden om de juiste diagnose te stellen en een behandelplan op te stellen.

Het Oncologiecentrum van het Catharina Ziekenhuis staat landelijk bekend om de behandeling van darmkanker, alvleesklierkanker en borstkanker. De afdeling Radiotherapie is in de regio hèt centrum voor bestralingen. Meer informatie over de week van het Oncologiecentrum is te vinden op de pagina van het Oncologiecentrum op de website van het ziekenhuis: www.catharinaziekenhuis.nl.

Recente artikelen