St. Jansdal meest aantrekkelijke ziekenhuis om in te werken

Array

Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk is het `Meest aantrekkelijke ziekenhuis om in te werken’ in 2012. Vakjuryvoorzitter Henk Bakker maakte dit bekend tijdens het tweede Nationale Zorg Jaarprijsgala in Nieuwegein: “St. Jansdal onderscheidt zich in de breed gedragen aandacht voor veiligheid en slaagt erin te blijven investeren in hun medewerkers. Dat het ziekenhuis ook dit jaar genomineerd is, laat zien dat het enthousiasme van de medewerkers geen momentopname is.”

Volgens de vakjury laat de presentatie van ziekenhuis St. Jansdal betrokken en enthousiaste medewerkers zien met een duidelijk verpleegkundig accent: `Saamhorigheid blijkt uit het feit dat Raad van Bestuur en medewerkers gezamenlijk dingen naar de titel `Meest aantrekkelijke ziekenhuis om in te werken’. Het thema veiligheid wordt in de presentatie door meerdere medewerkers expliciet benoemd: veiligheid leeft breed in dit ziekenhuis. Dat St. Jansdal voor het tweede jaar achtereen is genomineerd, laat zien dat het ziekenhuis erin slaagt te blijven investeren in hun medewerkers en het geeft aan dat het enthousiasme van de medewerkers geen momentopname is, maar een constante factor,’ aldus de vakjury.

Aantrekkelijk
De Nationale Zorg Jaarprijs ontving dit jaar 332 aanmeldingen van medewerkers van verschillende ziekenhuizen. Naast St. Jansdal (vorig jaar ook genomineerd), waren het Martini Ziekenhuis in Groningen en Nij Smelinghe in Drachten genomineerd. De vakjury noemde ook deze ziekenhuizen zeer
aantrekkelijk om te werken.
Vorig jaar ging het Justitieel Medisch Centrum in Scheveningen met de titel naar huis.

De vakjury
De vakjury bestond uit Henk Bakker (voorzitter V&VN), Diana Monissen (bestuursvoorzitter De Friesland), Robert Koch (directeur strategische accounts/bedrijfsopleidingen, ROC Midden Nederland), Johan Lambregts (directeur Bureau Lambregts) en Helma Zijlstra (directeur V&VN). De vakjury toetste
de genomineerde ziekenhuizen op criteria als werken met voldoende personeel, werken met vakbekwame collega’s, multidisciplinaire samenwerking en betrokkenheid, goede begeleiding en opleiding en medezeggenschap. Daarnaast is het aantal aanmeldingen van medewerkers van een ziekenhuis mede
bepalend voor de uitslag.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen