ZGT geeft voorlichting over operaties bij overgewicht

Welke stappen dient een patient te zetten voordat hij een operatie bij overgewicht kan ondergaan? Internist dr. S. Oost en chirurg dr. I. Faneyte geven tijdens een informatiebijeenkomst samen met een dietiste antwoord op alle vragen over deze ingrepen.

Bijvoorbeeld bij een maagbandoperatie. Hierbij wordt door middel van een kijkoperatie een siliconenbandje net onder de slokdarm rond de maag geplaatst. Het gevolg is dat de ingang van de maag wordt verkleind waardoor de patient minder hoeft te eten en toch geen honger heeft. Op die manier kan hij afvallen tot een gezonder gewicht bereikt is.

“Een operatie ondergaan kan een verstandige keuze zijn voor mensen die last hebben van ernstig overgewicht”, zegt dr. Faneyte. “De informatiebijeenkomst is belangrijk als ondersteuning voor het maken van die keuze.”

De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 26 september van 19.00 tot 21.30 uur in de Albert Schweitzerzaal in ZGT Hengelo. Er wordt advies gegeven over de juiste voeding, over de gewenste leefstijl en men kan een korte screening ondergaan. Om al uw vragen te beantwoorden is er een obesitasverpleegkundige aanwezig. Ook zijn er patienten aanwezig bij wie een maagband geplaatst is. Zij vertellen graag over hoe zij het traject hebben ervaren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. Om u aan te melden gaat u naar www.zgt.nl/obesitas

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen