Vergoeding medicatie voor de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry blijft in gehandhaaft

Zowel bestaande als nieuwe patienten met de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry krijgen voorlopig hun medicijnen gewoon vergoed. Maar die vergoeding komt niet meer uit de basisverzekering. Er komt een speciale financieringsregeling voor de dure medicijnen. Bestuursvoorzitter Arnold Moerkamp van het CVZ zal de  minister adviseren de regeling niet te wijzigen.

De behandelende hoogleraren gaven aan dat de patientengroepen in Nederland veel te klein zijn om harde wetenschappelijke uitspraken te doen. Daarom is het volgens hen heel belangrijk om binnen Europa meer samen te werken. Dan komen de gegevens van veel meer patienten beschikbaar. De adviescommissie dat ondanks tegenstrijdige informatie over de werkzaamheid van de medicijnen, de regeling niet te willen aanpasssen. Zolang er op dit punt geen duidelijkheid is, moeten de medicijnen voor iedereen worden vergoed.Dit geldt voor bestaande maar ook voor nieuwe patienten.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen