Integrale KIS module CVRM voor Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Array

VitalHealth lanceert Module CVRM voor het Keten Informatie Systeem
In de afgelopen periode heeft VitalHealth Software samen met de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra (LRJG) de module CVRM doorontwikkeld. Deze module is onderdeel van de nieuwe multidisease opzet van het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Met de beschikbaarheid van deze vernieuwde module ontstaat er een nog beter integraal overzicht van de patient met meerdere chronische aandoeningen. De CVRM module voorziet ondermeer in een geautomatiseerde risicobepaling aan de hand van de nieuwe risicotabel op ziekte en sterfte door hart- en vaatziekten en is binnen het systeem gekoppeld aan het persoonlijke behandelplan.

LRJG maakt al een aantal jaren gebruik van de modules Diabetes en COPD binnen het VitalHealth KIS. In de samenwerking tussen VitalHealth en LRJG is de samenwerking op inhoudelijke doorontwikkeling van innovaties kenmerkend. De rol van Monika Hollander als Intern consulent en kaderarts hart- en vaatziekten binnen LRJG heeft mede geleid tot de vernieuwde CVRM module die voldoet aan de meest recent geldende richtlijnen en aansluit bij het werkproces in het zorgveld.

Naast het vastleggen van de gebruikelijke medische gegevens als bloeddruk, laboratorium uitslagen en vitale parameters biedt het VitalHealth KIS met deze uitbreiding nu ook specifieke CVRM-gerelateerde onderdelen. Hierbij valt te denken aan registratie van 24-uurs bloeddrukmeting, ECG registratie en uitvoeren van Enkel-Arm-Index meting. Uitgangspunt daarbij is een goede koppeling met het HIS (Huisarts Informatie Systeem) zodat goede synchronisatie tussen HIS en KIS plaatsvindt en zowel de huisarts als de POH en andere zorgdisciplines beschikking hebben over de voor hen relevante informatie.

Voor VitalHealth is samenwerking met een aantal innovatieve partijen, waaronder het LRJG, van belang om de medisch inhoudelijke meerwaarde van het VitalHealth KIS blijvend bij en met de beroepsgroep te toetsen en te borgen.

Een integraal gebruiksvriendelijk programma dat niet alleen alle indicatoren op de juiste manier registreert, maar ook ondersteunt bij besluitvorming over aanvullend onderzoek en/of behandeling volgens de huidige richtlijnen” aldus Monika Hollander.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen