Lustrumcongres Mondhygiënisten in teken van Dress Red Day

Array

Dress Red Day tijdens het Lustrumcongres van de Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten van 27-29 september in Maastricht.
Op 29 september is het Dress Red Day. Op die dag roept de Hartstichting alle vrouwen op om iets roods te dragen en zo aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Wat weinig mensen weten is dat hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer één zijn bij vrouwen. Hart- en vaatziekten komen niet alleen bij mannen voor. Er overlijden zelfs meer vrouwen dan mannen aan. n aan. De Hartstichting zet zich in om vrouwen betere zorg te geven. Zodat in de toekomst minder vrouwen (over)lijden aan hart- en vaatziekten.Op Dress Red Day wil de Hartstichting hier extra aandacht voor vragen. Door heel Nederland rood te kleuren.

Meedoen is heel simpel: draag iets roods. Een rood jurkje, rood T-shirt, rode sjaal of rood armbandje, alles is goed. In aanloop naar 29 september en op de dag zelf worden allerlei evenementen georganiseerd die in het teken staan van Dress Red Day. De Hartstichting doet dit niet alleen, maar wordt hierbij ondersteund door allerlei partners: haar vrijwilligers, cardiologen, bedrijven en vele andere organisaties.
Dress Red Day tijdens het Lustrumcongres van de Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten van 27-29 september in Maastricht.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er een relatie bestaat tussen mondgezondheid en hart- en vaatziekten. Het hebben van een gezonde, frisse mond is dus een belangrijk onderdeel in de preventie van hart- en vaatziekten. De mondhygienist is specifiek opgeleid voor deze preventieve mondzorg. Deze professional coacht u in het krijgen en behouden van een gezonde mond.

De deelnemers aan het Lustrumcongres van de Nederlandse Vereniging van Mondhygienisten laten op zaterdag 29 september hun hart zien en kleuren deze dag rood. Daarmee laten de Nederlandse mondhygienisten het belang zien van onderzoek naar deze ziekten én van hun professionele betrokkenheid bij het voorkomen ervan.

Laat je hart zien
Laat ook jouw hart zien en word vriend op de Facebook-pagina van Dress Red Day www.facebook.com/dressredday. Wil je meedoen aan een activiteit of zelf iets organiseren op Dress Red Day? Ga naar www.dressredday.nl voor een overzicht van evenementen. Daarnaast kun je banners, logo’s stoppers en posters downloaden voor je eigen evenement. Maak er iets moois van.

bron: NVM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen