Jongerenwebsite scoliose4you.nl live

De Vereniging van scoliosepatienten introduceert de nieuwe jongerenwebsite www.scoliose4you.nl . Hiermee creeert de Vereniging van scoliosepatienten een dynamische online omgeving, waar jongeren specifieke en objectieve informatie kunnen krijgen over allerlei facetten van scoliose.

De nieuwe website biedt jongeren ook de gelegenheid om ervaringen te delen en online op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over scoliose en over activiteiten van de vereniging. Op dit nieuwe platform voorziet de vereniging jeugdige scoliosepatienten van objectieve informatie. Mede door de koppeling met social media, zoals Facebook en Twitter, wil de vereniging de communicatie tussen jeugdleden onderling stimuleren en de communicatie met haar jeugdleden versterken. De uitstraling, indeling en onderwerpen zijn specifiek afgestemd op de behoeften en belevingswereld van jeugdige scoliosepatienten.

Voor behandelaars en hulpverleners is de nieuwe website een onmisbare inspiratiebron om in contact te blijven met de belevingswereld van jeugdige scoliosepatienten. De nieuwe jongerenwebsite is te vinden op:  www.scoliose4you.nl

Nadere informatie
Scoliose is een driedimensionale zijdelingse verkromming van de wervelkolom. Er zijn ca. 60.000 patienten, 6.500 patienten worden per jaar in een ziekenhuis behandeld en velen buiten het ziekenhuis. Er werden in 2008 570 (1998: 400) scolioseoperaties verricht. Jaarlijks komen er ca. 1.000 nieuwe patienten bij, veelal meisjes in de leeftijdsgroep 12-18 jaar. Een behandeling vindt conservatief (oefentherapie, brace) plaats of er is, indien de verkromming daar aanleiding toe geeft, een operatie nodig waarbij de wervelkolom met schroeven en staven wordt gecorrigeerd en vastgezet.

Meer informatie is weergegeven in het boek ‘Scoliose, de meest gestelde vragen’ en op de DVD ‘Verdraaid lastig’ (www.scoliose.nl)

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen