#Dressredday event & waar vrouwen bij hart- en vaatziekten op moeten letten?

Array

Fab celebs met een groot hart nodigen je uit voor de Dress Red Day
Vermoeidheid, hartkloppingen, zweten en misselijkheid. Dit zijn typische overgangs- of spanningsklachten. Vrouwen gaan er niet zo snel mee naar de huisarts. Toch kunnen dit soort klachten ook van het hart komen.

Locatie: Restaurant Stedelijk Museum. Entree via de restaurant-ingang op de Van Baerlestraat.

Tanja Jess, Miryanna van Reeden, Irma Hartog, bekende Nederlandse vrouwen die zich sterk maken voor een gezond vrouwenhart, zijn zaterdag 29 september aanwezig op de Dress Red Day in het Stedelijk Museum, om aandacht voor vrouwelijke hart & vaatziektes te vragen.

Tanja Jess reikt een designerjurk uit van Marga Weimans. De Bekende Nederlanders delen hun persoonlijke “hart”-verhaal. Alle aanwezigen zijn gekleed in het rood. Namens het tijdschrift Fab magazine en vooraanstaande vrouwelijke cardiologen nodigen we je van harte uit om verslag van deze rode manifestatie te doen.

Zaterdag 29 september 12-14 uur Stedelijk Museum

12:00 uur Start
12:30 uur Welkomstwoord Hartstichting & Fab-magazine
13.10 uur Tanja Jess geeft designjurk weg

Vrouwen & hart- en vaatziekten
Maakt u zich zorgen? Overleg dan met uw huisarts. De Hartstichting heeft een filmpje gemaakt om u te helpen uw klachten duidelijk te bespreken met uw huisarts.


Het filmpje gaat over mevrouw Koning. Ze voelt zich al een tijdje niet lekker. Ze vertrouwt het niet en gaat naar haar huisarts. In het filmpje ziet u twee versies van het gesprek dat mevrouw Koning met haar arts heeft. Welke manier werkt het beste?

 

Een goed gesprek met uw arts
Uit het filmpje blijkt dat u zelf veel kunt doen om uw klachten beter te bespreken. Enkele tips:

  • Lees de symptomen van angina pectoris of een hartinfarct en ga bij uzelf na of u er ook last van heeft
  • Neem uw klachten serieus. Denk niet al te snel dat uw klachten  komen door stress of de overgang. Laat het aan de arts over om vragen te stellen en u te onderzoeken.
  • Maak een dagboekje van uw klachten. Wat voelt u precies? Heeft u klachten bij inspanning? Hoe lang duurt het voor de klacht verdwijnt?
  • Vertel uw arts zo duidelijk mogelijk wat u voelt en geef niet meteen zelf een verklaring voor de klachten. Geef aan als u zich zorgen maakt.
  • Loop het rijtje met risicofactoren langs en bedenk welke factoren bij u een rol kunnen spelen. Benoem deze risicofactoren in het gesprek met uw arts, ook als uw arts er zelf niet naar vraagt.
  • Als u weet dat hart- en vaatziekten in uw familie voorkomen, vertel dat dan. Uw arts beoordeelt of er sprake is van erfelijkheid en laat indien nodig nader onderzoek doen.
  • Niet altijd vindt de arts een oorzaak van uw klachten. Uw arts adviseert u dan om de klachten in de gaten te houden. Ga altijd terug naar uw arts als uw klachten niet weggaan of verergeren.

Zorg dat u met een goed gevoel de spreekkamer verlaat. Als u nog vragen heeft, stel ze dan.

Geef het aan als u de reactie van de arts niet goed begrijpt, of als u het gevoel heeft dat hij uw klachten niet serieus neemt. Dat is best moeilijk, maar het kan ook opluchten.

Lees verder
Risicofactoren

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen