Franciscus Ziekenhuis erkend voor opleiding tot deskundige Infectiepreventie

Array

 Met gepaste trots tonen dhr. R. Wintermans, arts microbioloog (rechts op de foto), mw. N. ten Feld, deskundige Infectiepreventie en dhr. S. Machielse, deskundige Infectiepreventie in opleiding, het felbegeerde CZO keurmerk.

Het College Zorg Opleidingen (CZO) heeft het Franciscus Ziekenhuis erkenning verleend voor de opleiding tot deskundige Infectiepreventie. De erkenning is geldig tot en met 31 augustus 2017.

Het ziekenhuis verzorgt deze medisch ondersteunende opleiding samen met het Wenckebach instituut in Groningen.

Trots

Om in aanmerking te komen voor de CZO erkenning hebben zowel de afdeling Hygiene en Infectiepreventie van het ziekenhuis als het Wenckebach instituut een uitgebreid vragenformulier moeten invullen. ‘We zijn erg blij met de erkenning’, vertelt mw. N. ten Feld, deskundige Infectiepreventie. Hiermee tonen we aan dat we voldoen aan alle eisen die aan de opleiding worden gesteld. Dhr. S. Machielse is momenteel in opleiding voor de functie deskundige Infectiepreventie en nu we de erkenning binnen hebben, ontvangt hij na de afronding een erkend diploma. Het Franciscus Ziekenhuis is op dit moment een van de 15 ziekenhuizen met een erkenning voor deze opleiding. En daar zijn we best trots op!’, besluit Mw. ten Feld.

Keurmerk
Het CZO is het landelijke orgaan voor het accrediteren van zorgopleidingen. Een van de taken van het CZO is om toe te zien op het behoud van kwaliteit van de zorgopleidingen. Dit doen zij door de onder hen vallende opleidingen op uniforme wijze te toetsen. Bij een positief resultaat ontvangt de zorginstelling een nationaal erkend CZO keurmerk voor de betreffende opleiding.

Bron: Franciscus Ziekenhuis, Roosendaal

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen