iPads voor Kinderafdeling Scheper Ziekenhuis

Array
De Kind- en jeugdafdeling van het Scheper Ziekenhuis beschikt sinds kort over twee iPads. Kinderen die verblijven in het Emmense ziekenhuis kunnen de tablet-computers gebruiken om contact te onderhouden met familie of kinderen op school. Daarnaast biedt het apparaat tal van andere mogelijkheden voor vermaak, zoals het spelen van (online) spelletjes, in contact komen met anderen via social media en het luisteren naar muziek.

De iPads zijn een grote aanwinst voor de afdeling. Naast de speelkamer, snoezelkamer en de tijd die pedagogisch medewerkers voor de kinderen hebben, is het voor een kind ook fijn om tijd voor zichzelf te hebben. Dat kan nu de afdeling, naast de televisie en mobiele telefoon, ook iPads beschikbaar heeft. De tablet-computer, die vooral een uitkomst is voor kinderen die in bed moeten blijven, biedt kinderen en jongeren afleiding en ontspanning.

 

Het ziekenhuis schafte de computers aan van een eerdere schenking aan de Kind- en jeugdafdeling van Stichting Sportverkiezing Gemeente Emmen. Natuurlijk kunnen kinderen die worden opgenomen in het Scheper Ziekenhuis ook een eigen tablet-computer of laptop meenemen. Het ziekenhuis beschikt namelijk over gratis draadloos internet.

De nieuwe iPads van de Kind- en jeugdafdeling van het Scheper Ziekenhuis zijn een grote aanwinst, vooral voor kinderen die in bed moeten blijven..

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen