Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. Lambert de Bont

Array

Prof. dr. Lambert de Bont ontving op vrijdag 28 september 2012 een Koninklijke Onderscheiding uit handen van de burgemeester van Loppersum, de heer A. Rodenboog. De Bont is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Lambert de Bont is vanaf 1976 tot heden in verschillende functies werkzaam geweest in het UMCG. In 1994 is hij benoemd tot hoogleraar Mondziekten en Kaakchirurgie en tot hoofd van de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het AZG/UMCG. Onder zijn leiding is de afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het UMCG uitgegroeid tot de grootste van Nederland, die nationaal en internationaal erkend wordt als een uitstekende afdeling waar patientenzorg, wetenschappelijk onderzoek en opleiding van specialisten op een hoog niveau worden uitgeoefend. Hij was de initiator en stuwende kracht van de onderafdeling Orthodontie, die hij heeft opgericht en verder heeft ontwikkeld.

Hiernaast zette hij zich nadrukkelijk in voor zijn vakgebied als bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten en Kaakchirurgie. Hij is hiervoor in 2009 benoemd tot Erelid Nederlandse Vereniging voor Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie. Verder is hij vanaf 1993 Lid van het Capaciteitsorgaan voor Medische en Tandheelkundige Vervolgopleidingen. Onder zijn voorzitterschap is sinds het jaar 2000 het totaal aantal assistenten in opleiding tot tandheelkundig specialist meer dan verdubbeld. Sinds 1994 is hij lid van het Centraal College voor Tandheelkundig Specialisten van de Nederlandse Maatschappij ter Bevordering der Tandheelkunde. Hierin heeft De Bont belangrijke invloed gehad op het tot stand komen van een landelijk curriculum voor de opleiding tot kaakchirurg en de voortdurende actualisering daarvan.

Op 1 oktober 2012 treedt Lambert de Bont terug als afdelingshoofd en opleider. Hij blijft verbonden aan het UMCG als adviseur kwaliteit en veiligheid van de Raad van Bestuur.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen