Op weg naar rust

Array

Op weg naar rust: een nieuw boek over levensbrede begeleiding aan mensen met een autisme spectrum stoornis en AD(H)D. Vanuit begrip naar actie en resultaat.
Over autisme en AD(H)D wordt regelmatig geschreven. Vaak over de toename door mensen die een beroep doen op zorg en uitkeringen. Of bij ADHD omdat er te vaak ritalin wordt voorgeschreven.  De nadruk ligt hierdoor al snel op de last en belasting op zorg en samenleving.

Om op de lange termijn daadwerkelijk de last en belasting op zorg en uitkeringen te verminderen, zul je moeten weten wat de gevolgen van autisme en ADHD zijn voor iemands leven en voor de mensen die er direct mee te maken hebben. Daarmee pak je het probleem in de kern aan en kom je tot duurzame oplossingen. In plaats van de nadruk op kosten komt de nadruk op rendement.

In “Op weg naar rust, de PILLAR-methodiek voor levensbrede begeleiding bij autisme” beschrijft de auteur hoe dat kan.  Het boek gaat over levensbrede begeleiding bij autisme en AD(H)D door middel van de PILLAR-methodiek.

Met de PILLAR-methodiek leer je de gevolgen van autisme of AD(H)D op iemands leven te begrijpen en leer je aansluitend hoe je naar groei en zelfstandigheid kunt werken.

Waar anderen vooral roepen en klagen over een toename van problemen en kosten biedt dit boek duidelijke oplossingen en draagt het structureel bij aan vermindering van de last en problematiek.

 

Voor wie?
In “Op weg naar rust” leren coaches, en anderen die beroepsmatig met autisme te maken hebben, om autisme en de gevolgen hiervan op het leven te begrijpen. Dit begrip geeft onder andere inzicht in waarom levensbrede begeleiding het beste aansluit. Vanuit dit begrip leert de lezer hoe je clienten het beste kunnen helpen. De vele praktijkvoorbeeld werken verhelderend en geven vaak heel concreet richting.

Het  boek zal zeker ook ouders, partners en volwassenen met autisme aanspreken. Veel mensen met autisme en hun ouder(s) of partner lopen nu eenmaal tegen onbegrip aan over wat autisme nu precies is en hoe dit doorwerkt op het leven. Het boek kan hen helpen zichzelf, hun kind of partner beter te begrijpen. Het boek geeft hen handvatten om uit te leggen hoe autisme op hun leven doorwerkt en hoe anderen hen daarbij kunnen steunen.

In het boek is er ook aandacht voor de existentiele gevolgen van autisme.

Wat leert de lezer over de PILLAR-methodiek?
De Neef beschrijft vanuit 10 invalshoeken de gevolgen van autisme bij mensen die een normale of hogere intelligentie hebben. Dit geeft inzicht in waar zij in hun leven tegen aan lopen. Vervolgens wordt de lezer meegenomen langs de zes pijlers van de methodiek, die alle ingaan op één van de zes kernproblemen. Per pijler bespreekt de auteur hoe de eerder behandelde invalshoeken terugkomen en doorwerken op het leven.

De zes pijlers zijn: Presentie, Interactie, Levenscoaching, Luisteren, Actie, Rust/Resultaat en vormen tezamen het woord PILLAR (Engels voor pijler).

Deze pijlers worden diepgaand uitgewerkt onder andere door op reeds bestaande methodieken terug te grijpen en te beschrijven hoe je deze kunt toepassen binnen je begeleiding. Hierdoor wordt het mogelijk om de levensbrede begeleiding methodisch en systematisch toe te passen.

Vele mensen met autisme en AD(H)D willen graag deelnemen en hun aandeel leveren aan de samenleving. Binnen de PILLAR-methodiek is er daarom niet alleen aandacht voor de problemen en obstakels. De methodiek is oplossings- en ontwikkelingsgericht. Er is veel aandacht voor de kansen, de mogelijkheden.

De eerste doelstelling van de coaching is het vinden van een nieuw evenwicht, ofwel Rust. Als resultaat hiervan ontstaat er een nieuwe situatie met nieuwe mogelijkheden en kansen.

In zijn nabeschouwing zet de auteur zijn hoed op als filosoof en beschrijft hij waarom levensbrede begeleiding een plaats moet krijgen binnen de zorg en begeleiding in Nederland. Hij schetst een beeld van de meer recente ontwikkelingen en doet aanbevelingen hoe levensbrede begeleiding een bijdrage kan leveren aan passende en betaalbare zorg.

“Op weg naar rust” is uitgegeven door Inspired Quality Publishers. Het boek kost € 25,00 en is vanaf 10 oktober verkrijgbaar via de boekhandel of rechtstreeks via www.iqcoaches.nl en www.pillarmethodiek.nl  ISBN: 978-90-819659-0-3

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen