Ziekenhuis Bernhoven heeft de NIAZ accreditatie behaald!

Array

Op 14 september jl. heeft de accreditatiecommissie van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ) besloten dat ziekenhuis Bernhoven de NIAZ accreditatiestatus heeft behaald. Deze accreditatie is vier jaar geldig. De accreditatiestatus geeft vertrouwen dat een zorginstelling een goed en veilig georganiseerde instelling is voor patienten, verzekeraars en overheden. De officiele uitreiking wordt verricht door de heer van Dun, directeur NIAZ, en heeft plaats op 30 oktober 2012 om 11.00 uur in de kapel op de locatie Oss.

Visitatie en terugkoppeling
In april 2012 heeft een visitatiecommissie, bestaande uit onafhankelijke zorgprofessionals van het NIAZ, een week lang processen in het ziekenhuis beoordeeld en verantwoordelijken gesproken. Het NIAZ beoordeelt alle ziekenhuizen volgens dezelfde normen en daardoor is het systeem een goede graadmeter voor kwaliteit van zorg in een zorginstelling.

Uit de visitatie is gebleken dat de organisatie voldoet aan de gestelde voorwaarden voor het toekennen van de accreditatiestatus. Bernhoven geeft blijk van een op verbetering gerichte cultuur, werkt met een ontwikkeld kwaliteitssysteem en waarborgt veiligheid van patient, medewerker en omgeving.

Feest
Ziekenhuis Bernhoven laat deze bijzondere mijlpaal niet zomaar voorbij gaan en viert het behaalde resultaat met patienten, medewerkers en medisch specialisten op 30 oktober aanstaande.

Recente artikelen