Nieuwe directeur Mezzo

Array

Mevrouw Hoogendijk wordt per 1 januari 2013 de nieuwe directeur van Mezzo, de Landelijke Vereniging voor Mantelzorg en Vrijwilligerszorg.
Het bestuur van Mezzo is verheugd dat zij in de persoon van mevrouw Hoogendijk een nieuwe inspirerende en ondernemende directeur gevonden heeft, die het werkveld kent en zelf mantelzorger is. Hoogendijk is sinds 2006 directeur van Handjehelpen in Utrecht, een organisatie voor vrijwillige thuishulp en mantelzorgondersteuning. Daarbij is zij sinds 2008 lid van het algemeen bestuur van Mezzo, momenteel in de functie van penningmeester.

 

Toenemend beroep
Gelet op het toenemende beroep dat gedaan wordt op mantelzorg en vrijwilligerszorg is d e rol van Mezzo in de belangenbehartiging en ondersteuning in de informele belangrijker dan ooit. Mevrouw Hoogendijk heeft al ruime ervaring op en affiniteit met het terrein van de informele zorg, zodat zij bij uitstek de geschikte persoon is om daar als directeur invulling aan te geven.

 

Mevrouw Hoogendijk volgt de heer De Boer op die per 1 juni Mezzo heeft verruild voor een andere werkkring. Mevrouw Hoogendijk draagt haar bestuurstaak van Mezzo als penningmeester half oktober over aan de heer Polman. Tot 1 januari worden de directietaken van Mezzo waargenomen door de programmamanagers mevrouw Verheggen en de heer Van Dijk.

 

Over Mezzo
Mezzo is de Landelijke Vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg. Mezzo komt op voor iedereen die zorgt voor een ander. Als familielid, buur, vriend of gewoon uit solidariteit. Als mantelzorger of als zorgvrijwilliger. Er zijn circa 8000 individuele mantelzorgers lid van Mezzo. Daarnaast zijn er ook 330 lokale en regionale organisaties lid. Deze lidorganisaties behartigen de belangen voor mantelzorgers, ondersteunen mantelzorgers of zetten vrijwilligers in.

Bron: Mezzo

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen