Eerste beurs over borsten en borstkanker in Brabant

De mammacare-teams van zes ziekenhuizen in Noord–Brabant organiseren in oktober, de Borstkankermaand, de beurs ‘duizend Borsten’. Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten – niet alleen borstkankerpatienten, maar ook familie, vrienden, buren, collega’s en andere belangstellenden – vindt bij ‘duizend Borsten’ een aantrekkelijk programma met informatie en entertainment. De beurs vindt plaats op woensdag 31 oktober van 14.00 tot 20.00 uur in het Evoluon in Eindhoven.

“Er is veel te vertellen over borsten en over borstkanker”, zegt Hermien Schreurs, chirurg en organisator van de beurs vanuit de Stichting duizend Borsten.“Daarom organiseren we een evenement dat zowel informatief als aansprekend is voor een breed publiek.” Naast informatie over gezonde borsten, mastopathtie, borstkanker en de behandeling van borstkanker, zijn er diverse workshops, modeshows, lezingen en vele mooie stands.

Kennis en ervaringen
Olympisch zwemkampioen Maarten der Weijden geeft een presentatie met als onderwerp ‘Hoe om te gaan met tegenslag’. Er zijn visagisten, masseurs en voedingsadviseurs. Schrijver Kluun vertelt over ‘de borst van de man’ en schrijfster van het boek ‘Meisje met 9 pruiken’, Sophie van der Stap vertelt haar persoonlijke verhaal. Professionele fotografen maken bijzondere portretten die de bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen. En natuurlijk zijn er artsen en ervaringsdeskundigen aanwezig. In stands en via lezingen delen ze kennis en ervaringen.

Uniek
Duizend Borsten is uniek: niet eerder sloegen ziekenhuizen in Noord-Brabant de handen ineen om een dergelijk groot evenement te organiseren. De beurs is een samenwerking tussen zes mammacare-teams van het Amphia Ziekenhuis in Breda, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch,  het Máxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven en het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Mammacare-teams bestaan uit artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in onderzoek naar en behandeling van afwijkingen in borsten.

De toegang bedraagt € 5,00 en kinderen onder de 18 jaar zijn gratis.
De opbrengst van de beurs gaat naar de IPSO inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen