Movianto wint exclusief contract met RIVM voor distributie van vaccins

Array

Movianto, logistiek dienstverlener en vervoerder van geneesmiddelen voor de farmaceutische industrie, heeft een exclusief contract afgesloten met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) om vaccins op te slaan en te distribueren in Nederland.

Movianto verzorgt voor het RIVM de opslag en gekoelde distributie van de vaccins door heel Nederland voor het Rijksvaccinatieprogramma en het Nationaal Programma Grieppreventie . Er zijn vele uitdagingen binnen de distributie keten van deze gevoelige farmaceutische producten. Het is noodzakelijk dat de vaccins constant binnen een temperatuur van +2 tot +8degree(s)C gehouden worden.

Onderbrekingen in de koude keten kunnen ernstige gevolgen hebben, omdat de werkzaamheid van vaccins hierdoor kan afnemen. Om te garanderen dat de temperatuur tussen +2 en +8degree(s)C blijft maakt Movianto voor de distributie van de vaccins gebruik van eigen actief gekoelde voertuigen met continue temperatuur en een track-en-trace systeem. Vooral voor de distributie van de griepvaccins is de snelheid van handelen bij de verdeling van de vaccins belangrijk.

Daarnaast is ook de omvang van de logistiek voor het Nationaal Programma Grieppreventie aanzienlijk. Binnen een periode van 10 weken moeten zo’n 3,7 miljoen griepvaccins gedistribueerd worden aan artsen en zorginstellingen door heel Nederland. Snelheid in handelen wordt mede mogelijk gemaakt door de flexibiliteit van Movianto en de geavanceerde werkwijzen in de nieuwe ultramoderne magazijnen.

Dr. Ir. Wendie Hamelink, Product Manager Nationaal Programma Grieppreventie bij RIVM-RCP/IOD: “Het RCP/IOD is verantwoordelijk voor de inkoop, opslag en distributie van de vaccins voor het RijksvaccinatieProgramma en het Nationaal Programma Grieppreventie in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het is dus erg belangrijk dat onze logistieke dienstverlener de garantie kan bieden dat activiteiten zonder fouten verlopen als het gaat om deze belangrijke vaccins. Als specialist in de logistiek van geneesmiddelen bezit Movianto de voor deze taken vereiste expertise, daarom zijn wij verheugd met het partnership met Movianto.”

bron: APS

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen