TweeSteden ziekenhuis tekent tweejarig contract met Achmea

Maandag 8 oktober hebben Achmea en het TweeSteden ziekenhuis (met vestigingen in Tilburg en Waalwijk) overeenstemming bereikt over een tweejarig contract. In 2013 en 2014 kunnen alle klanten van Achmea voor zorg terecht bij dit ziekenhuis. Dit is voor 2013 het eerste contract dat Achmea met een ziekenhuis afsluit en dan ook nog eens voor twee jaar.

Loeks van der Veen, Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis zegt trots te zijn op dit contract. “Zeker ook omdat Achmea daarmee onderstreept dat het TweeSteden ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitseisen. Het is voor het eerst dat zo ruim voor aanvang van een nieuw jaar een contract wordt afgesloten.”

Marlies Daris, regiomanager van Achmea Zuid Nederland geeft aan dat ze zeer content is aangezien het TweeSteden ziekenhuis voldoet aan de instapvoorwaarden voor kwaliteit en patientveiligheid. “Ondanks dat de onderhandeling over financiele kaders spannend waren, werd de onderhandeling gekenmerkt door transparantie, kwaliteit en samenwerking. Dit akkoord voldoet ook aan de landelijke doelstelling van beperkte groei van zorgkosten, door onder de landelijke norm te blijven.”

Recente artikelen