Kinderen nemen intrek in nieuwbouw KinderExpertiseCentrum Den Bosch

Array

Onder een boog van ballonnen treden de kinderen van mytylschool Gabriel, van kinderrevalidatie Tolbrug, van Cello en van buitenschoolse opvang SWZ na de herfstvakantie binnen in hun nieuwe gebouw aan de Kooikersweg te ‘s-Hertogenbosch . Op maandagmorgen 22 oktober half 9 heten de medewerkers van het KinderExpertiseCentrum hen welkom. In deze nieuwbouw werken meerdere disciplines rondom zorg en ondersteuning van het (gehandicapte) kind samen.

Kinderen en medewerkers stappen op deze dag letterlijk binnen in een nieuwe wereld. Een wereld die inmiddels onder de ‘werknaam’ KinderExpertiseCentrum of KEC in de hoofden van de kinderen en de medewerkers tot leven is gekomen. Op 22 oktober wordt de nieuwe naam en het nieuwe logo bekend gemaakt. De onthulling van de nieuwe naam en huisstijl is één van de mijlpalen op weg naar de officiele opening in maart 2013.

‘Grote’ sleutel
Met de intrek in het modern geoutilleerde gebouw wordt afscheid genomen van de oude locatie aan de Klokkenlaan. In die huisvesting zaten mytylschool Gabriel, kinderrevalidatie Tolbrug, Cello en SWZ weliswaar ook onder één dak, maar de  faciliteiten belemmerden het optimale effect van de gewenste samenwerking. Met volledige eer en goede herinneringen wordt afscheid genomen van het gebouw. Concierge Arnold Bekkers mag met een enorme sleutel de deur definitief sluiten. Deze handeling betekent ook meteen de afsluiting van zijn loopbaan als concierge.

De eerste dag
Voor 22 oktober is er aan de Kooikersweg een programma samengesteld. Als iedereen ’s morgens binnen is, wordt er een kennismakingsprogramma uitgevoerd voor de kinderen, hun ouders en voor alle medewerkers. En ze krijgen veel te zien! De sportzaal, de buitenspeelplaats, het zwembad, de oefenruimtes en de leslokalen.

Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis
Velen, zoals de Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis, spannen zich in om de kinderen in het KEC een nieuw gebouw te geven. Het gaat hierbij vooral om extra voorzieningen die niet uit het budget van de samenwerkingspartners in het KEC betaald kunnen worden. Te denken valt hierbij aan speeltoestellen op het buitenterrein, een Johan Cruijf-court, een zogenaamde snoezelruimte, e-fitness en leer- en werkateliers.

Bron: JBZ

 

Om 10:30 uur wordt de nieuwe naam en logo onthuld.

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen