Meepraten over bevallen tijdens interactieve avond

Array

Op 1 november 2012 vindt een unieke interactieve avond plaats over ‘Hoe wil jij bevallen?’. Van 19:30 tot 20:30 uur kunnen geïnteresseerden in bijna 30 ziekenhuizen in Nederland een live webcast vanuit UMC Utrecht volgen. Ook het Jeroen Bosch Ziekenhuis doet mee aan de interactieve avond. Geïnteresseerden zijn vanaf 19:00 uur welkom in het Auditorium van het JBZ. Na de webcast kun je hier in gesprek met gynaecologen en verloskundigen en kun je wensen uiten en vragen stellen.

In de berichtgeving over bevallen in de media is de vrouw zelf weinig aan het woord geweest. Daar willen de gynaecologen en verloskundigen verandering in brengen. In het kader van het 125-jarig bestaan nodigt de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) dan ook alle geïnteresseerden uit om aan deze interactieve avond deel te nemen.

Tijdens deze avond wordt in het UMC Utrecht gesproken over verschillende onderwerpen, die door patienten kort worden ingeleid. Een onafhankelijk voorzitter leidt het gesprek met gynaecologen en verloskundigen. Via een zogeheten live stream is alles in bijna 30 andere ziekenhuizen of thuis te volgen. Via Twitter, SMS en e-mail kunnen de deelnemers live reageren op wat er wordt gezegd en uiteraard ook vragen stellen.

Nu al vragen stellen
Ter voorbereiding op de avond is het nu al mogelijk vragen te stellen en reacties te geven. Dit kan op Twitter (#hwjb), Facebook (www.facebook.com/hoewiljijbevallen), via internet (www.hoewiljijbevallen.nl) of via e-mail ([email protected]). Alle vragen/reacties worden geïnventariseerd en de meest gestelde vragen/stellingen zullen op 1 november zeker aan de orde komen!

Aanmelden
Aanmelden voor de avond in het JBZ kan bij het [email protected]. Daarbij graag aangeven of en met hoeveel personen je komt. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Over de NVOG
De NVOG is de wetenschappelijke beroepsvereniging voor alle gynaecologen (900) en voor alle gynaecologen in opleiding (350). De NVOG streeft ernaar dat elke vrouw kan rekenen op goede gynaecologische zorg. In 2012 bestaat de NVOG 125 jaar.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientveilige en patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.
Bron: JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen