Ook Icare kiest voor V&VN

Array

Icare ondertekende op maandag 8 oktober een collectieve overeenkomst met Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN): 250 verpleegkundigen en verzorgenden krijgen het lidmaatschap van V&VN en inschrijving in het Kwaliteitsregister V&V vergoed. Hiermee is Icare een van de 139 instellingen die voor een dergelijke samenwerking met de beroepsvereniging hebben gekozen.

Icare start met een pilot met 250 van medewerkers in Haren en op de Veluwe en wil vervolgens bij succesvolle implementatie alle verpleegkundigen en verzorgenden van Icare het lidmaatschap en KR V&V aanbieden. Bert Hoogeboom, directeur verpleging en verzorging van Icare Thuiszorg: “Bij Icare staat het vak van verpleegkundige en verzorgende centraal en het Kwaliteitsregister V&V en het lidmaatschap van V&VN ondersteunen dit. Verpleegkundigen en verzorgenden bij Icare die zich registreren in het Kwaliteitsregister V&V kunnen naast verplichte scholingen deels in hun eigen scholingsbehoefte voor hun vak en beroep voorzien.”

Door werkgever vergoed
139 instellingen uit alle sectoren sloten in de afgelopen jaren collectieve overeenkomsten met V&VN. Van GGZ tot ziekenhuis, van ouderen- en thuiszorg tot verstandelijk gehandicaptenzorg maar ook hospices, uitzendorganisaties en GGD. Ruim 27.000 verpleegkundigen en verzorgenden krijgen daardoor van hun werkgever het lidmaatschap van hun beroepsvereniging en inschrijving in het Kwaliteitsregister V&V vergoed. Dit geldt ook voor verpleegkundigen en verzorgenden die werken bij Defensie, Justitie en het Nederlandse Rode Kruis.

Goede redenen om te kiezen voor een lidmaatschap van V&VN.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen