Zorgen om groeiend tekort stageplaatsen binnen de zorg in Limburg

Array

De SP maakt zich zorgen om het groeiend tekort aan stageplaatsen binnen de zorg in Limburg. ‘Het opleiden van goede medewerkers in de zorg is in een vergrijzende provincie als Limburg dringend noodzakelijk! Daarbij moeten alle betrokken partijen -onderwijs, zorginstellingen en Provincie- de krachten bundelen.

Tekorten aan stageplaatsen mogen hierbij geen roet in het eten gooien: het opdoen van praktijkervaring in praktijkstages is voor studenten immers een must!’ aldus SP Statenlid Marleen van Rijnsbergen.

Doordat er in Limburg steeds meer ouderen bij komen, zal de behoefte aan zorg de komende jaren verder groeien. Het is daarom voor de Provincie van groot belang het opleiden van toekomstig zorgpersoneel -zowel kwalitatief als kwantitatief- actief te stimuleren. In de vergadering van Provinciale Staten op 9 juli 2010 werd daarom, op initiatief van de SP, een motie aangenomen waarmee het College van Gedeputeerde Staten werd opgeroepen zich in te spannen voor de totstandkoming van vakcollege’s voor de zorg. Dit initiatief is tot onze vreugde inmiddels opgenomen in het coalitieakkoord.

De SP maakt zich grote zorgen om het groeiend tekort aan stageplaatsen binnen de zorg in Limburg. Inzetten op goede vakopleidingen om voldoende zorgpersoneel voor de toekomst op te leiden is een dringende noodzaak, maar het opdoen van praktijkervaring tijdens deze opleiding is hierbij een absolute must!

Het vraagt de inzet van onderwijs, arbeidsmarkt en overheid om een oplossing te vinden voor deze problematiek. De SP heeft het College daarom verzocht zich tot het uiterste in te spannen om samen met zorg- en onderwijsinstellingen de ontstane tekorten weg te werken en een plan op te stellen om tekorten in de nabije toekomst te voorkomen.

bron: SP Limburg

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen