Leven in het zicht van de dood

Array

Als iemand van wie je houdt sterft
Intens verdriet, boosheid, grote verwarring en machteloosheid. Al deze emoties en nog veel meer, strijden om voorrang wanneer je hoort dat jij of iemand van wie je houdt binnenkort sterft. Niets is moeilijker dan een naderende dood onder ogen zien. Jacinta van Harteveld vertelt verhalen van stervenden en geeft raad.

Hoe geef je zin en betekenis aan de tijd die je nog rest? Hoe gaan geliefden om met de naderende dood? Hoe vul je als nabestaande je toekomst verder in? Je moet de dood onder ogen zien, en je opnieuw verhouden tot de mensen om je heen. En hoe kun je als zorgverlener deze mensen en hun familie in het zicht van de dood bijstaan?

Van Harteveld laat stervenden zelf aan het woord, die uitleggen hoe zij nog zin en betekenis aan hun leven geven. Ze spreekt met geliefden die moeten accepteren dat één van hen alleen  achterblijft. En met verzorgenden, die proberen het stervensproces zo rustgevend en goed mogelijk te begeleiden.

Leven in het zicht van de dood geeft veel praktische informatie, ontroert en bemoedigt. Voor ernstig zieken, mensen in de laatste levensfase, naasten en zorgverleners.

Opgeleid tot verpleegkundige en verplegingswetenschapper werkt Jacinta van Harteveld als onderzoeker, leidinggevende en docent in de zorg. Tegenwoordig is ze coördinator van Hospice Issoria in Leiden en rouwbegeleider; bovendien geeft ze trainingen in de palliatieve zorg.

Leven in het zicht van de dood
Jacinta van Harteveld
Paperback, 272 pagina’s
ISBN 978 90 259 0173 8
Prijs € 19,95
Zojuist verschenen

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen