Drie flashmobs in het kader van World Sight Day 2012

I Can See Clearly Now in Nederland
Gisteren hebben in het kader van World Sight Day 2012 drie flashmobs plaatsgevonden. Het Oogzorgnetwerk organiseerde deze om aandacht te vragen voor onnodige blindheid en slechtziendheid. Op dit moment is het nog steeds zo dat meer dan 160.000 blinde of slechtziende Nederlanders, helemaal niet blind of slechtziend hadden hoeven te zijn. Wereldwijd zijn de cijfers nog schokkender: 285 miljoen mensen zijn blind of slechtziend; 80% is onnodig.

Drie partners van Het Oogzorgnetwerk werden door een flashmob verrast, namelijk Het Flevoziekenhuis in Almere, het Antonius Ziekenhuis in Sneek en het Westfriesgasthuis in Hoorn. Popkoor Puur Zang enzo bracht onder leiding van dirigent Arjen Heijboer een speciale versie van ‘I Can See Clearly Now’ ten gehore. Alle medewerkers en bezoekers van de ziekenhuizen waren zeer verrast door het optreden van het koor. Een registratie van de flashmobtoer is te zien op YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=i9-q1gFmyUY&feature=plcp

 

 

 

 

 

 

Internationale activiteiten
Naast de nationale activiteiten werden ter gelegenheid van World Sight Day 2012 ook internationaal diverse activiteiten georganiseerd. Zo organiseerden diverse ziekenhuizen die lid zijn van de World Association of Eye Hospitals (WAEH) diverse voorlichtings- en screeningsactiviteiten. Van de lancering van tactiele kunst in het grootste oogziekenhuis in Europa, namelijk het Moorfields Eye Hospital tot een grote oogscreeningsfair in het grootste oogziekenhuis van India, het Aravind Eye Care System. Het Oogziekenhuis Rotterdam is initiatiefnemer in de oprichting en uitrol van de WAEH, een vereniging van centers of excellence in de oogheelkunde die in 2005 in Rotterdam is opgericht.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel studeer ik toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen