Inzage patientgegevens van het ADRZ door huisarts via Zorgportaal

Met ingang van deze week is er een nieuwe versie van het Zorgportaal in gebruik genomen. De behandelend huisarts kan patientgegevens van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis inzien. De toepassing, Zorgportaal, bestond al maar is nu zo ingericht dat de huisarts direct inzage heeft in alle relevante gegevens zoals uitslagen van onderzoeken, voorgeschreven medicijnen en behandelingen.

De digitale inzage mogelijkheid maakt bellen, mailen of faxen in de meeste gevallen overbodig. Medische gegevens zijn direct in te zien waardoor de huisarts een patient nog beter helpen kan. Najaar vorig jaar werd het al mogelijk om met Zorgportaal voor een aantal behandelingen en onderzoeken patienten digitaal te verwijzen naar het ziekenhuis; inmiddels maken diverse huisartsen in het verzorgingsgebied van het ADRZ van deze mogelijkheid gebruik. Daarnaast  biedt Zorgportaal de mogelijkheid om nuttige informatie als telefoonnummers voor spoedoverleg of werkprotocollen na te slaan.

 

Uiteraard is het inzien van gegevens streng beveiligd en aan strikte voorwaarden verbonden. Alleen wanneer sprake is van een behandelrelatie tussen arts en patient mogen gegevens worden ingezien. Wie meer informatie wil over de regels rond inzien van gegevens kan bellen naar ASK (Advies, Signalen en Klachten) van Klaverblad Zeeland 0113-212783 (van 9.00 – 13.00 uur) of mailen naar [email protected]. De individuele patient behoudt het recht om bezwaar te maken tegen inzage van zijn of haar gegevens. Formulieren hiervoor zijn na legitimatie verkrijgbaar bij de receptie van de locaties van het ADRZ. Dit formulier kunt u tevens hier downloaden.

Bron: ADRZ

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen