Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme

Array

Tijdens het jaarlijkse NVA Autisme Congres dat op 5 en 6 oktober in Utrecht werd gehouden is Prof. Dr. Rutger Jan van der Gaag verrast met de benoeming tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Uit handen van Lyda Blom, vice-voorzitter van het landelijk bestuur van deze vereniging, kreeg hij een oorkonde en een bronzen beeldje dat symboliseert hoe mensen met autisme vaak in hun eigen ‘binnenwereld’ leven.

Van der Gaag is al vanaf de jaren ’80 nauw verbonden geweest aan de Nederlandse Vereniging voor Autisme, onder meer als bestuurslid, adviseur en lid van de wetenschappelijke raad en de laatste jaren ook als vaste columnist in het ledenblad van de NVA. Tijdens het jaarlijkse Autisme Congres in Utrecht ontbrak hij zelden als spreker. In zijn bijdragen, zowel voor de NVA als in vele overheids-adviesorganen, getuigde hij voortdurend van zijn begrip en respect voor mensen met autisme en hun naastbetrokkenen. Op bevlogen wijze heeft hij zich jarenlang vanuit zijn expertise en met hart en ziel voor mensen met autisme ingezet. Daarmee heeft hij deze stoornis nadrukkelijk op de kaart gezet binnen de psychiatrie maar ook ver daar buiten.

 

Prof. Dr. R.J. van der Gaag (1950) is hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie aan het UMC St. Radboud in Nijmegen en tevens opleider/manager behandelzaken bij Karakter in Ede. Daarnaast is hij sinds 2008 voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP). Eind dit jaar legt hij al deze functies neer en volgt hij Prof. Dr. A.C. (Arie) Nieuwenhuijzen Kruseman op als voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen