Trajectum Jeugd- en opvoedhulp krijgt helpende hand van Lilly Nederland bij opknappen van tuin en verwaarloosde crossbaan

Array

Alle medewerkers van Lilly Nederland, onderdeel van het innovatieve Amerikaanse farmaceutische bedrijf Eli Lilly and Company, werken op 12 oktober niet op kantoor maar in de buitenlucht voor Trajectum Jeugd- en opvoedhulp.

De groep medewerkers van Lilly Nederland zal met zo’n negentig man sterk verschillende klussen aanpakken. Zo zouden de kinderen van projectlocatie Kinabu het fantastisch vinden als de verwaarloosde crossbaan weer gereed wordt gemaakt voor gebruik. De medewerkers van Lilly Nederland gaan met deze en andere klussen aan de slag. Ook is de hoop dat zij massaal gehoor zullen geven aan de oproep om kinderkleding mee te nemen voor de kledingbeurs die op 2 november plaatsvindt op de locatie.

Ans van Wijk, regiomanager van Trajectum locatie Kinabu: “Wij vinden het fantastisch dat de medewerkers van Lilly Nederland zich op deze manier in willen zetten voor de kinderen van Kinabu. Het idee om de crossbaan op te knappen is een idee van de kinderen zelf. Ook is het heel fijn dat de voortuin wordt opgeknapt. Als ouders/verzorgers Kinabu bezoeken is de eerste indruk van de organisatie immers erg belangrijk.” 

Sinds enkele jaren neemt Lilly Nederland deel aan deze Lilly Global Day of Service, die vanuit het hoofdkantoor in Amerika is geïnitieerd. Elke vestiging geeft hier haar eigen invulling aan. Lilly Nederland heeft gekozen voor vrijwilligerswerk bij Trajectum, locatie Kinabu in Zeist. Hier verblijven 62 kinderen in de leeftijd van 4-14 jaar die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. Er is voor deze locatie gekozen omdat Lilly waarde hecht aan goede leefomstandigheden voor kinderen. Een goede basis is belangrijk voor de verdere ontwikkeling in het leven. Trajectum Jeugd- en opvoedhulp kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Patricia Lanssiers, Managing Director Lilly Nederland, geeft aan waarom zij waarde hecht aan deze klusdag: “Graag willen we met deze dag een positieve bijdrage leveren aan deze waardevolle vorm van ondersteuning aan gezinnen. Lilly Nederland neemt haar verantwoordelijkheid door een stap verder te gaan dan het ontwikkelen en beschikbaar maken van innovatieve medicijnen. Als Lilly Nederland willen wij een bijdrage leveren aan een betere en gezondere samenleving en oog hebben voor sociale rechtvaardigheid en het milieu. Dit brengen we tot uiting door klein- en grootschalige maatschappelijke projecten te ondersteunen en te initieren.” 

De Lilly Global Day of Service, onderdeel van het Lilly Hands and Hearts programma, is een corporate initiatief met als doel Lilly medewerkers over de hele wereld te verenigen en zo een bijdrage te leveren aan projecten die belangrijk zijn voor de samenleving. Sinds de start in 2008 hebben Lilly medewerkers uit alle landen van de wereld in dit kader gezamenlijk 500.000 uur aan vrijwilligerswerk gedaan. Naar verwachting zullen dit jaar in totaal meer dan 20.000 werknemers uit veertig landen hun bijdrage leveren.

Trajectum biedt jeugd- en opvoedhulp aan gezinnen met kinderen van 0 tot 12-14 jaar. De hulpvraag van opvoeder en/of kind is altijd uitgangspunt bij onze hulpverlening en behandeling. Daarvoor ontwikkelen en vernieuwen wij voortdurend ons hulpaanbod. Op locatie Kinabu verblijven 62 kinderen van 4 tot 14 jaar die tijdelijk niet thuis kunnen wonen.

Website: www.trajectum.nl

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen