Herdenkingsconcerten in de kapel

Op donderdagavond 1 november en vrijdagavond 2 november vinden in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis herdenkingsconcerten plaats, die zijn bedoeld voor alle families die het afgelopen jaar een naaste hebben verloren in het ziekenhuis.  Ook andere belangstellenden zijn welkom bij deze extra concerten, die worden georganiseerd door de geestelijk verzorgers van het ziekenhuis. Zij hopen dat ook muziek helpt bij het verwerken van wat mensen in het ziekenhuis meemaken. Al luisterend kunnen ervaringen een plek krijgen.

De extra kamermuziekconcerten in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis beginnen om 19.30 uur.  De uitvoerende musici van deze herdenkingsconcerten zijn sopraan Sabine Wüthrich en organist Wim Dijkstra. Zij worden begeleid door een strijkers-ensemble met Anneke van Haaften (viool), Machteld van Delft (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Diederik van Dijk (cello) en hoboïste Marjolein Koning. Deze musici brengen de cantate “Mein Herze schwimmt in Blut” van J.S. Bach en het motet “Nulla in mundo pax sincera”RV 630 van A. Vivaldi. Het nieuwe Pels en van Leeuwenorgel klinkt in de Canzona d mineur BWV 588 van J.S. Bach. Er wordt ook gespeeld op een kistorgel. Dit kistorgel wordt voor dit concert gesponsord door de bouwers van het grote Pels  en van Leeuwenorgel.

Muziek maakt deel uit van de helende omgeving die het Jeroen Bosch Ziekenhuis wil bieden. Talloos zijn de verhalen van mensen, die steun hebben gevonden bij het verwerken van hun  ervaringen met behulp van  muziek. Voor meer informatie over deze bijzondere herdenkingsconcerten en aanmelding, kijk op www.jbz.nl/concerten. U kunt ook een email sturen aan Beate Rose, ziekenhuispredikant, b.rose@jbz.nl of telefonisch contact opnemen met 073 – 553 2000 en vragen naar de dienst Geestelijke Verzorging.  Er wordt geen entree geheven, maar een vrijwillige bijdrage is welkom. In de kapel is plaats voor 75 bezoekers. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij een kop koffie of thee.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patient, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patientgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch
De Stichting Vrienden Kamermuziek ’s-Hertogenbosch organiseert jaarlijks een 80-tal lunchconcerten. Een keur van musici en ensembles uit de professionele kamermuziekscene uit binnen- en buitenland geven (bijna) iedere donderdag- en zaterdagmiddag  een uitvoering in de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4 te ’s-Hertogenbosch. Sinds 2011 worden elke derde zondagmiddag van de maand concerten georganiseerd in de kapel van het ziekenhuis in samenwerking met de dienst Geestelijke Verzorging en de kunstcommissie.  Het eerstvolgende concert is op 21 oktober 2012.