Herdenkingsconcerten in de kapel

Op donderdagavond 1 november en vrijdagavond 2 november vinden in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis herdenkingsconcerten plaats, die zijn bedoeld voor alle families die het afgelopen jaar een naaste hebben verloren in het ziekenhuis. Ook andere belangstellenden zijn welkom bij deze extra concerten, die worden georganiseerd door de geestelijk verzorgers van het ziekenhuis. Zij hopen dat ook muziek helpt bij het verwerken van wat mensen in het ziekenhuis meemaken. Al luisterend kunnen ervaringen een plek krijgen.

De extra kamermuziekconcerten in de kapel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis beginnen om 19.30 uur. De uitvoerende musici van deze herdenkingsconcerten zijn sopraan Sabine Wüthrich en organist Wim Dijkstra. Zij worden begeleid door een strijkers-ensemble met Anneke van Haaften (viool), Machteld van Delft (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Diederik van Dijk (cello) en hoboïste Marjolein Koning. Deze musici brengen de muziek van J.S. Bach, A.Vivaldi, J.S. Bach..

Jeroen Bosch Ziekenhuis
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ‘s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire geneeskunde, Endoscopie en Transmurale geneeskunde.

Bron: Stichting Vrienden Kamermuziek ‘s-Hertogenbosch & JBZ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen