Nieuwe website helpt consument bij keuze voor juiste zorgverzekering

Persbericht van Mijnmedicijnvergoeding.nl
De website mijnmedicijnvergoeding.nl geeft consumenten informatie over de vergoeding van hun geneesmiddelen bij de verschillende polissen van zorgverzekeraars. Voor het nieuwe seizoen is de website uitgebreid en vernieuwd, waardoor er betere mogelijkheden zijn om de verzekeringen te vergelijken.

Consumenten/patienten gaan zich steeds vaker bezig houden met de vergoeding van medicijnen, zeker als het om chronisch gebruik gaat. Er zijn forse verschillen tussen de uiteenlopende zorgverzekeraars met betrekking tot het beleid rond dergelijke vergoedingen. Zo kan het zijn dat een variant van een geneesmiddel door de ene verzekeraar volledig wordt vergoed en dat een andere verzekeraar hiervoor geen vergoeding geeft. Ook voor geneesmiddelen die niet onder de basisverzekering vallen, bestaan grote verschillen tussen de verschillende aanvullende verzekeringen.

Binnenkort is het weer mogelijk van zorgverzekeraar te wisselen. Voor consumenten/patienten die regelmatig medicijnen gebruiken, het moment om zich te orienteren naar de mogelijkheden bij de verschillende verzekeraars. Mijnmedicijnvergoeding.nl kan hen hierbij helpen. Het is de enige website die op het niveau van het geneesmiddel zowel de vergoeding vanuit de basisverzekering als de aanvullende verzekering inzichtelijk maakt.

De nieuwe site geeft bezoekers de mogelijkheid om ervaringen te delen over de vergoeding van medicijnen door de verschillende zorgverzekeraars. Later dit najaar is er de mogelijkheid om op aandoeningenniveau te bepalen welke verzekeraar/zorgverzekering het beste aansluit op de persoonlijke situatie. Voor het vaststellen van de criteria die voor patienten het zwaarst wegen, wordt samengewerkt met de patientenverenigingen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen