Informatieve beurs over borsten en borstkanker

Array

Het mammateam van het Amphia Ziekenhuis organiseert in oktober samen met vijf andere ziekenhuizen in Noord–Brabant de ‘duizend Borsten Beurs’. Iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheid van zijn of haar borsten vindt bij ‘duizend Borsten’ een aantrekkelijk en informatief programma. De beurs is niet alleen interessant voor borstkankerpatienten, maar ook voor hun naasten en andere belangstellenden. De beurs vindt plaats op woensdag 31 oktober van 14.00 tot 20.00 uur in het Evoluon in Eindhoven.

“Het aantal nieuwe patienten waarbij borstkanker wordt vastgesteld neemt nog ieder jaar toe. Goede voorlichting is daarom erg belangrijk.”, zegt chirurg Ernest Luiten. “De duizend Borsten Beurs biedt deze informatie in een ontspannen omgeving.” Naast informatie over gezonde borsten, borstkanker en de behandeling van borstkanker door verpleegkundigen en specialisten, zijn er diverse workshops, modeshows en lezingen. Olympisch Kampioen Maarten van der Weijden geeft een presentatie met als onderwerp ‘hoe om te gaan met tegenslag’. Er zijn visagisten, masseurs en voedingsadviseurs. Schrijver Kluun vertelt over ‘de borst van de man’ en schrijfster van het boek ‘Meisje met de 9 pruiken’, Sophie van der Stap vertelt haar persoonlijke verhaal. Professionele fotografen maken bijzondere portretten die bezoekers gratis thuisgestuurd krijgen.

Opbrengst voor inloophuizen
De toegang tot de beurs bedraagt € 5,00. Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis. De opbrengst van de beurs gaat naar de inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten, zoals de Honingraad in Breda.

Voor meer informatie, routebeschrijving en ticketverkoop: www.amphia.nl of www.duizendborsten.nl.

Recente artikelen