Ziekenhuis Bernhoven organiseert ‘Borstzorgbeurs’

Array

Regionale informatie over zorg en begeleiding rond borstkanker
Op zaterdag 3 november vindt van 10.30 uur tot 15.30 uur in ziekenhuis Bernhoven in Oss de ‘Borstzorgbeurs’ plaats. Op deze beurs wordt de bezoeker geïnformeerd over allerhande zaken rond zorg en begeleiding voor vrouwen met borstkanker. Iedereen die geïnteresseerd is, is welkom en kan vrijblijvend binnenlopen.

Op de Borstzorgbeurs zijn informatiestands ingericht waar de bezoekers geïnformeerd worden over bijvoorbeeld de activiteiten van de Stichting Chaja uit Oss. Deze stichting stelt zich ten doel om een creatief platform te bieden aan mensen die in hun eigen leven of in hun directe omgeving worden geconfronteerd met kanker. Bureau ‘Stap.nu’ informeert over de mogelijkheden om na de diagnose kanker weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Ook sportschool ‘Hart for her’ is aanwezig en informeert over sporten na (borst)kanker.

Daarnaast is er een visagist aanwezig voor een make-over waarna door een fotograaf een fotoshoot gemaakt wordt. Vanuit ziekenhuis Bernhoven is een aantal specialisten en verpleegkundigen aanwezig om vragen te beantwoorden. Zo kan de bezoeker terecht bij de plastisch chirurg, de mammacare-, radiologie- en de oncologieverpleegkundigen en er is een fysiotherapeut die informeert over lymfoedeem.

Zowel ’s morgens als ’s middags is er een programma waarin lingerie wordt geshowd door gespecialiseerd lingeriehuis van der Burgh uit Rosmalen en tonen oud-patienten en doktersassistentes kleding uit de collectie van Steps. Om 11.00 uur geeft internist-oncoloog mw. C. Lensen een lezing en om 13.00 uur verzorgt mammachirurg mw. L. Schoonderwoerd een lezing over borstoperaties.

Verrassend mag de bijdrage van Peter Mourad worden genoemd. Mourad is in het dagelijks leven apotheker, maar hij is ook musicus en producer. Hij zal de bezoekers tijdens de beurs verrassen met zijn pianospel.

De Borstzorgbeurs is een initiatief van de mammacareverpleegkundigen ziekenhuis Bernhoven en de Borstkankervereniging Nederland, afdeling Oss.

BORSTZORGBEURS

Ziekenhuis Bernhoven, locatie Oss Zaterdag 3 november van 10.30 tot 15.30 uur

Op zaterdag 3 november vindt in en rond de Kapel van ziekenhuis Bernhoven in Oss de Borstzorgbeurs plaats. Op deze beurs krijgt u allerlei informatie over borstzorg en de begeleiding van vrouwen met borstkanker. De dag begint om 10.30 uur, het programma in de kapel start om 11.00 uur.

Programma in de kapel:

11.00 uur 11.30 uur 12.00 uur

lezing door mw. C. Lensen, internist-oncoloog;
modeshow door gespecialiseerd lingeriehuis van der Burgh uit Rosmalen; modeshow waarin oud-patiënten en doktersassistentes kleding tonen uit de collectie van Steps.

Na de pauze wordt het ochtendprogramma herhaald:

13.00 uur
13.30 uur
14.00 uur 14.30-15.00 uur

lezing door mw. L. Schoonderwoerd, mammachirurg;
modeshow door gespecialiseerd lingeriehuis van der Burgh uit Rosmalen; modeshow waarin oud-patiënten kleding tonen uit de collectie van Steps; afsluitend optreden door koor Chaja.

Het personeelsrestaurant is geopend en tegen betaling zijn hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Op de borstzorgbeurs zijn verschillende informatiestands te bezoeken. Een greep uit de deelnemers bij wie u terecht kunt met uw vragen:

  • ‘Stap.nu’, een bureau dat meehelpt om na de diagnose kanker weer aan het arbeidsproces deel te nemen;
  • Kunst en informatie van de stichting Chaja. Deze Osse stichting stelt zich vooral ten doel om een

    creatief platform te bieden aan mensen die in hun eigen leven of directe omgeving met kanker zijn

    geconfronteerd;

  • Sportschool ‘hart for her’ geeft informatie over sporten na (borst)kanker;
  • Er is een fysiotherapeut aanwezig die informatie geeft over lymfoedeem;
  • De plastisch chirurg is aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen;
  • U kunt naar de visagiste voor een ‘make-over’;
  • Bezoek de fotograaf voor een heuse fotoshoot;
  • Daarnaast zijn ook de oncologieverpleegkundigen, de mammacareverpleegkundigen en deskundigen

    van de radiotherapie aanwezig;

  • Informatie over het programma ‘Herstel & Balans’;
  • Als u wilt, kunt u in gesprek met ervaringsdeskundigen.

    Er is nog veel meer te zien en te horen, u bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig, u kunt geheel vrijblijvend binnenlopen.
    De organisatie van de dag is in handen van de mammacareverpleegkundigen van ziekenhuis Bernhoven en de BorstkankerVereniging Nederland, afdeling Oss.

Bron: Ziekenhuis Bernhoven

Recente artikelen