Nieuw polikliniekgebouw Catharina Ziekenhuis bereikt hoogste punt

Array

de foto van links naar rechts: Arnoud in ’t Veen van Heijmans, Piet
Batenburg van het Catharina Ziekenhuis en Mark van Wordragen .

Vlak voor het huidige Catharina Ziekenhuis verrijst een nieuw zeven verdiepingen tellend polikliniekgebouw. In februari 2012 werd het startschot gegeven en de bouw vordert gestaag. 16 oktober werd het hoogste punt bereikt. Bestuursvoorzitter Piet Batenburg van het Catharina Ziekenhuis, hoofd Productie Arnoud in ’t Veen van hoofdaannemer Heijmans en vestigingsdirecteur Mark van Wordragen van hoofdaannemer Wolter&Dros hesen dinsdagmiddag de vlag om deze mijlpaal te vieren. Het nieuwe polikliniekgebouw wordt in het najaar 2013 in gebruik genomen.

Het nieuwe polikliniekgebouw telt zeven verdiepingen. Op de begane grond en de eerste tot en met derde verdieping worden diverse poliklinieken gehuisvest. Op de vierde en vijfde verdieping komen tijdelijke verpleegafdelingen . Deze zijn nodig voor schuifruimte voor de verbouwing van het bestaande beddenhuis. Op de bovenste etage komt de dialyse‐afdeling. Voor dialysepatienten die doorgaans drie keer per week in het ziekenhuis moeten zijn voor een nierspoeling is dit nieuwe gebouw vlak voor de hoofdingang veel sneller te bereiken dan de huidige locatie in het beddenhuis.

Alles op één locatie
Bij het bouwen en inrichten van dit nieuwe gebouw speelt het Catharina Ziekenhuis in op de veranderende zorgvraag. Door vergrijzing hebben steeds meer mensen zorg nodig. Daarnaast is er meer behoefte aan comfort en privacy. De wachtruimtes in het nieuwe polikliniekgebouw zijn ruim opgezet en worden modern ingericht met comfortabele meubels en aankleding. Na het opleveren van het nieuwe polikliniekgebouw wordt meteen aansluitend het bestaande polikliniekgebouw grondig gerenoveerd.
Een groot voordeel voor patienten is dat bij oplevering van deze renovatie de meeste onderzoek‐ en behandelafdelingen bij de betreffende polikliniek zijn geplaatst. Veel patienten hebben dan op één plek in het ziekenhuis zowel een consult met hun behandelend arts als het benodigde onderzoek en de eventuele behandeling. Het hele ziekenhuis doorlopen is dan verleden tijd.

bron: Catharina Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen