World Vision vraagt om lunch te delen op Wereldvoedseldag

Twee Youth Ambassadors boden Carla Dik-Faber van de ChristenUnie vanmorgen een hartvormig brood en knaloranje muffins aan. 1/8 van de wereldbevolking heeft honger. Tijd voor actie dus. World Vision roept mensen op om hun lunch te delen. World Vision vraagt met haar campagne aandacht voor de situatie in Zuid-Sudan en de dreigende hongersnood voor een kind als de 9-jarige Achai.

DEEL JE LUNCH
‘Deel je lunch met Achai’ is een nieuw initatief van World Vision waar mensen worden gevraagd om een half jaar voor 5 euro per maand kinderen als Achai eten te kunnen geven. “Symbolisch vragen we mensen om hun lunch te delen met iemand die geen eten heeft. In Zuid-Sudan dreigt honger voor 4,5 miljoen kinderen. Dat laten we niet gebeuren!” vertelt Ruud van Eijle, directeur World Vision.

CARLA DIK-FABER (Christenunie):
“Het is goed om mensen bewust te maken van het feit dat 1 op de 8 mensen honger heeft. Wij kunnen die mensen helpen. Er zijn zoveel goede initatieven en ‘deel je lunch’ is er één van. We kunnen echt verschil maken. Ontwikkelingshulp is en blijft een belangrijk punt dat wat mij betreft hoog op de internationale politieke agenda moet staan.”

JOËL VOORDEWIND (Christenunie)
“Ik juich de nieuwe campagne van World Vision van harte toe. Het is een mooie manier om stil te staan bij de honger in de wereld. Op deze praktische manier kunnen we van onze overvloed delen met de mensen die niks hebben. Ik doe mee, u toch ook?”

OVER WORLD VISION
World Vision, wereldwijd één van de grootste spelers op het gebied van ontwikkelingshulp, wil dat kinderen in ontwikkelingslanden gezond zijn en onderwijs krijgen. We willen dat kinderen opgroeien in een veilige leefomgeving waar ze liefde ervaren en doorgeven. Samen met de familie werken we aan vooruitgang die doorgaat als World Vision weg is. World Vision werkt in bijna 100 landen in nauwe samenwerking met lokale en internationale organisaties. Jaarlijks bereiken we 100 miljoen mensen met duurzame ontwikkeling en noodhulp.
worldvision.nl

bron: ANP Pers Support

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen