Niertransplantatie live uitgezonden – MAX vraag aandacht voor donatie

Dit is een origineel bericht van Omroep MAX
Na een openhartoperatie en een wakkere hersenoperatie brengt MAX op 31 oktober live een niertransplantatie op televisie. Bijzonder aan deze operatie is dat de patient een nieuwe nier krijgt van een levende donor.
De levende donor staat geheel belangeloos één van de beschikbare twee nieren af ten gunste van de patient. Vanuit het AMC in Amsterdam wordt deze operatie live in beeld gebracht.De operatie wordt uitgevoerd door vaat- & transplantatiechirurg Dr. Mirza Idu en zijn team.

In 2011 ondergingen in Nederland 860 mensen een niertransplantatie. Daarbij werd bij 440 operaties gebruik gemaakt van een levende donor. Presentator Charles Groenhuijsen: ‘Fantastisch om te zien dat mensen bereid zijn tot zo’n speciale gift.’ Charles Groenhuijsen zal samen met internist/nefroloog Dr. Frederike Bemelman en hoogleraar vaat- & transplantatiechirurgie Prof. Dr. Dink Legemate en andere deskundigen gedurende anderhalf uur toelichting geven op de aandoening en de operatie zelf.

Om de betrokkenheid te vergroten, is de interactie met de kijkers ook een belangrijk aspect van Operatie Live. Tijdens de uitzending kunnen de kijkers via Twitter en e-mail vragen stellen aan de chirurgen en aanwezige deskundigen.

MAX: Operatie Live
Presentatie: Charles Groenhuijsen
Woensdag 31 oktober 2012 om 21.25 uur op NED 1
www.operatielive.nl

Bron: ANP Perssupport

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen