OuderenOmbudsman roept op: meld ervaringen met bewindvoering

Array
Dit is een origineel bericht van Nationaal Ouderenfonds
Nederland kent beschermingsbewind voor mensen die niet in staat zijn om hun financiele belangen te behartigen. Dit zijn zo’n 100.000 mensen op dit moment, waaronder een grote groep ouderen. De OuderenOmbudsman krijgt veel vragen of klachten over bewindvoering en doet verder onderzoek naar ervaringen met bewindvoering voor ouderen.

De bewindvoerder kan een familielid zijn, maar ook een vrijwilliger van een stichting of een professional van een klein bureau of groot kantoor dat er zijn brood mee moet verdienen. Bewindvoerder is geen beschermd beroep en er zijn geen duidelijke richtlijnen voor het uitvoeren van de taak.

Als iemand een goede bewindvoerder heeft dan kan beschermingsbewind een rustgevende gedachte zijn. De financiele zaken zijn in goede handen. Maar als de bewindvoerder het minder goed doet, brengt dat veel onrust teweeg. De OuderenOmbudsman krijgt regelmatig vragen of klachten over bewindvoering en wil verder onderzoek doen naar ervaringen met bewindvoering voor ouderen.

Meld uw ervaringen
De OuderenOmbudsman roept daarom op om ervaringen met bewindvoering voor ouderen te melden. Hoe is de bewindvoerder gekozen? Bent u tevreden over de bewindvoering? Hoe werkt een goede bewindvoerder? Wat kan er beter? Hoe gaat de bewindvoerder om met uw wensen en eventuele klachten? We zijn benieuwd naar uw ervaringen!

Vertel het de OuderenOmbudsman www.ouderenombudsman.nl/bewindvoering of via 0900 – 60 80 100 (5ct/minuut).

Bron: ANP Perssupport
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen