Patientengroep huisarts in opleiding verschilt van landelijke cijfer

Er zijn soms forse verschillen in de soorten patienten die huisartsen in opleiding te zien krijgen, blijkt uit het promotieonderzoek van Jip de Jong. De Jong analyseerde elektronische patientendossiers van huisarts-opleidingspraktijken om te onderzoeken welke soorten patienten huisartsen in opleiding te zien krijgen. Hij constateert dat daarin soms forse verschillen zijn in vergelijking met hun opleiders en landelijke cijfers.
In een vragenlijst vroeg De Jong aan doktersassistenten welke patienten ze bij de stagiairs plaatsen. De meesten gaven aan een gevarieerd aanbod naar de studenten te verwijzen. De patientenstroom bijsturen met een instructie bleek niet zonder meer te werken. Daarom moet bijgehouden worden welke patienten naar studenten gaan, stelt De Jong. Zo kan worden ingespeeld op hiaten en individuele leerdoelen van de toekomstige huisartsen.Dhr. J. de Jong: Unlimited exposure. The patient mix of GP trainees and their trainers: gaps, disparities and active steering. Promotor is mw. prof. dr. M. Wieringa-de Waard.

* Aula – Lutherse kerk

Singel 411 | 1012 XM Amsterdam

Deelname

Toegang vrij

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen