Gezond Amsterdam – Mindmasters nu ook bereikbaar via WhatsApp

Array

Mindmasters.nl introduceert deze week WhatsApp om altijd en eenvoudig bereikbaar te zijn voor jongeren. Door de anonimiteit en de relatief snelle reactiemogelijkheid, leent WhatsApp zich goed voor de communicatie met jongeren met vragen over gevoelige onderwerpen als psychische problemen of middelen gebruik.

Via mindmasters.nl konden jongeren al chatten en e-mailen met een coach. Het aantal jongeren dat mindmasters.nl weet te vinden, is het afgelopen jaar gestegen met 64%. Meer dan 36.000 unieke bezoekers zochten informatie over psychische klachten. Een deel daarvan kreeg een persoonlijk advies over zijn/haar mentale gezondheid na het doen van de zelftest. Andere jongeren stuurden een vraag per mail of voerden een chatgesprek met een coach. Verschillende media Vanaf 23 oktober zijn de coaches (GGZ-professionals) van Mindmasters op werkdagen bereikbaar via WhatsApp met het nummer             06 11920306      . WhatsApp is een zeer veel gebruikt medium waarmee jongeren gewend zijn te communiceren. Omdat met elke smartphone via WhatsApp gecommuniceerd kan worden, hoopt Mindmasters de drempel nog lager te maken voor jongeren om contact op te nemen met de coaches en zo te voorkomen dat hun psychische klachten verergeren. Jongeren kunnen via dit medium kort advies en tips krijgen. Door de anonimiteit en de relatief snelle reactiemogelijkheid, leent WhatsApp zich perfect voor de communicatie tussen jongeren met vragen en de coaches.

Interactief contact
Wanneer meer nodig blijkt te zijn dan een kort advies, kan het contact verder voortgezet worden via e-mail of chat. Op deze manier biedt Mindmasters voor elke soort vraag een passend medium om jongeren te adviseren. Al het interactieve contact is bedoeld om jongeren een duwtje in de juiste richting te geven en al dan niet door te verwijzen naar passend preventief (zorg-)aanbod.

[~] Website Mindmasters.nl Mindmasters WhatsApp             06 11920306

bron: GGD

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen