CE-markering voor tweede Nederlandse medische app

De unieke app ‘Moet ik naar de dokter?’ heeft eveneens (IP plaslijst van Synnappz was ook Ce gecertificeerd) Nederlandse medische app van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een CE-markering gekregen. Dat maakt Gert-Jo van Doornik, directeur van Huisartsenpost Apeldoorn, donderdag bekend tijdens het Mednet congres ‘E-health: Gewoon doen!’

Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is. Met de app ‘Moet ik naar de dokter?’ kunnen mensen zelf beoordelen of en wanneer het nodig is om de huisarts te raadplegen. De app geeft ook aan wat ze zelf kunnen doen om hun klachten te verlichten en in welke gevallen ze alsnog de dokter moeten bellen. Een baanbrekende ontwikkeling voor de gezondheidszorg.

Kwaliteit en veiligheid
De app ‘Moet ik naar de dokter?, is een medisch hulpmiddel en heeft daarom de noodzakelijke CE-markering gekregen. Dit geeft aan dat de makers in het ontwikkelproces hebben voldaan aan Europese wet- en regelgeving ten aanzien van kwaliteit en veiligheid. Om zeker te weten dat deze methode van zelftriage veilig is in het gebruik, wordt er een praktijktest gedaan. De praktijktest wordt samen met het Nederlands Huisartsen Genootschap opgezet en uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksinstituut.

De app is een initiatief van Huisartsenpost Apeldoorn en Van Campen Consulting. De app ‘Moet ik naar de dokter?’ is te downloaden via     www.moetiknaardedokter.nl of in de App Store van de telefoon.