ChristenUnie: vooruitschuiven ratificatie VN verdrag mensen met handicap respectloos

Array

De ratificatie van het VN verdrag voor mensen met een beperking duurt te lang. De ratificatie wordt in Nederland al jaren vooruit geschoven. Volgens ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob kunnen we niet stil zitten en afwachten. ,,Als de regering blijft talmen, moet de Tweede Kamer zelf actie ondernemen. Daarom zullen wij bij de begrotingsbehandeling van VWS een motie indienen om de regering op te roepen om het VN verdrag te ratificeren. De ratificatie van het verdrag wordt alsmaar vooruitgeschoven, terwijl al onze buurlanden deze stap al jaren geleden hebben gezet.*

Voor de ChristenUnie is het erg belangrijk dat het verdrag snel in werking treedt. Slob: ,,Ook iemand in een rolstoel moet gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, of zonder problemen kunnen winkelen. De ratificatie is van groot belang omdat het mensen met een beperking het recht geeft om zonder belemmeringen mee te mogen doen aan de samenleving. Er wordt wettelijk vastgelegd dat informatie, werk, onderwijs, gebouwen en vervoer toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking. Dit is winst, ik begrijp niet waarom dat zo lang moet duren.

Expertmeeting
De ChristenUnie organiseert vandaag, op de dag van de Verenigde Naties, een expertmeeting met belangenorganisaties en politieke partijen om het belang van een spoedige ratificatie te onderstrepen. Onder andere de Landelijke clientenraad, Alles is Toegankelijk, het Mensenrechteninstituut, Per Saldo, de LPGGZ, de CG-Raad, Platform VG, het Dovenschap en de VGN zullen deelnemen aan de expertmeeting.

bron: Christen Unie

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen