Mijn Fysio Online winnaar Menzis Topzorgidee 2012

1
246

Zorgverzekeraar Menzis heeft de eHealth-applicatie Mijn Fysio Online uitgeroepen tot Topzorgidee 2012. Mijn Fysio Online combineert fysiotherapeutische behandeling in de praktijk en online. Zo kunnen patienten aan hun gezondheid werken en contact onderhouden met hun fysiotherapeut waar en wanneer ze dat het beste uitkomt. De Menzis-jury vindt de mogelijkheden tot zelfmanagement en het hebben van eigen regie sterke punten van Mijn Fysio Online.

Online oefensessies
Behandelingen met Mijn Fysio Online beginnen met een-op-een-contact tussen patient en therapeut om de juiste diagnose te maken en een behandelplan op te stellen. Vervolgens stelt de fysiotherapeut op maat gesneden online oefensessies samen. Deze oefeningen krijgt de patient binnen een beveiligde online omgeving te zien in de vorm van 3D-animaties. In deze online omgeving communiceert de patient ook met zijn fysiotherapeut of met andere mensen met vergelijkbare aandoeningen.

Sterke punten
Dit eHealth-concept Mijn Fysio Online is een van de drie winnaars van het Menzis Topzorgidee 2012. Met dit initiatief wil de verzekeraar zorgverleners uitdagen om te innoveren. Bij de beoordeling van de deelnemende business cases keek de jury onder meer naar voordelen voor klanten en fysiotherapeuten, en besparing op zorgkosten. Als vervolgstap wordt gekeken hoe Mijn fysio Online kan worden aangeboden door fysiotherapeuten die zijn aangesloten bij Menzis Topzorg.

1 REACTIE

Comments are closed.