8 november a.s. Dag van de Mantelzorg

Array

Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg is er in de Greep-zaal op niveau 4 van het azM tussen 10.00 en 16.00 uur een programma ‘Getuigenissen van Mantelzorgers’ georganiseerd met een aantal lezingen en interviews over mantelzorg en de invulling daar van door mantelzorgers. In de serrehal is er de hele dag een zogeheten ‘Mantel-kunst-zorg-markt-Avenue’. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

“Mantelzorgers verzetten Bergen”
Programma
10.00-12.00 uur:
onder leiding van dr.Joke Kersten en dr.Marjolein de Vugt praten mantelzorgers over Dementie-Parkinson-CVA enz…
14.00-15.00 uur:
Lezing prof.dr.Inez Germeys, hoogleraar Psychiatrie/Psychose-onderzoek
‘Het Mont Ventoux-Event’ een metafoor……
15.00-16.00 uur:
Mantelzorgers in-gesprek met verpleegkundig specialist Carla Meesters over Actief Burgerschap in lotgenoten-alternatieven.

Nadere info: Patientenvoorlichting azM Marianne Houben (t 043-3874567 / [email protected]) of via Geert Leenders ([email protected])

Week van chronisch zieken
Aansluitend op de Dag van de Mantelzorg is in de week van 12 november de week van de chronisch zieken. In dat kader presenteren organisaties, verenigingen en instelling die betrokken zijn bij de zorg voor chronisch zieken zich in de serrehal van het Maastrichtse ziekenhuis. Dat doen ze aan de hand van banners waarop ze hun activiteiten uit de doeken doen en patienten en hun mantelzorgers laten weten wat zij voor hen zouden kunnen betekenen.

Bron: Mieuwsbank/AZM

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen