Franciscus Ziekenhuis werkt aan duurzame inzetbaarheid medewerkers

Array

Integraal gezondheidsmanagement is voor het Franciscus Ziekenhuis de komende jaren een belangrijk speerpunt. Met de invoering hiervan wil het ziekenhuis zorgen voor duurzaam inzetbare medewerkers die gezond en met plezier hun werk kunnen doen. Koos Moerenhout, voormalig profwielrenner, was aanwezig bij de aftrap.

Tijdens de kick-off bijeenkomst voor leidinggevenden op maandag 22 oktober jl. hield Koos Moerenhout een korte lezing in de aula van het Franciscus Ziekenhuis. De link tussen topsport en duurzame inzetbaarheid stond hierin centraal, een thema dat goed aansluit bij integraal gezondheidsmanagement. Integraal gezondheidsmanagement is een doorontwikkeling van het reeds bestaande verzuimbeleid in het ziekenhuis.

Landelijke campagne
Het ziekenhuis haakt hiermee aan bij de landelijke campagne ‘Duurzame inzetbaarheid’ die medio oktober door de overheid is gestart. Onderzoek wat voorafgaand aan deze campagne in opdracht van Paul de Krom, staatssecretaris van het ministerie van Sociale Zaken is uitgevoerd, heeft uitgewezen dat duurzame inzetbaarheid van medewerkers organisaties een hoop geld bespaart. Daarnaast werd duidelijk dat, door extra aandacht hieraan te geven, medewerkers met meer plezier aan het werk zijn.
Bron: Franciscus Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen