Inkomensafhankelijke zorgpremie betekent minder concurrentie zorgverzekeraars

De plannen van de VVD en PvdA betekenen minder concurrentie op de zorgverzekeringsmarkt. Op dit moment kunnen mensen hun nominale premie redelijk makkelijk vergelijken. Bovendien is er veel premieverschil tussen de zorgverzekeraars. Wanneer de premie inkomensafhankelijk wordt, wordt door de inkomensverschillen de premie ondoorzichtiger, aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl.

Minder concurrentie
De premie zal voor veel mensen lager uitvallen, doordat de zorgtoeslag komt te vervallen. Hierdoor is de reden om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering ook minder groot. Zorgverzekeraars hebben hierdoor waarschijnlijk minder de neiging om te gaan concurreren. Bovendien zal de administratieve uitvoering meer haken en ogen hebben, licht Erik Hordijk toe.

Nederlander wil inkomensafhankelijke premie
De VVD en PvdA hebben goed geluisterd naar de Nederlandse bevolking. Onlangs bleek uit onderzoek onder 500 Nederlanders van Verzekeringssite.nl dat 62 procent van de Nederlanders graag wil dat de hogere inkomens meer premie gaan betalen dan de lagere inkomens.

Independer.nl

Independer.nl is in 1999 met als missie de financiële wereld transparanter te maken. Independer.nl is begonnen als vergelijkingssite maar is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online financieel adviseur van Nederland. Op een heldere manier vergelijkt Independer.nl verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten op prijs, kwaliteit en voorwaarden. Twee belangrijke productvergelijkingen zijn bijvoorbeeld autoverzekering en zorgverzekering vergelijken. Consumenten kunnen na het maken van een vergelijking zelf kiezen welk product ze willen afsluiten. Voor klanten die rechtstreeks via Independer.nl een verzekering afsluiten, ontvangt Independer.nl vergoeding.

Lees al het laatste nieuws over Independer.nl op het Independer.nl Weblog of ga naar Independer.nl.

Recente artikelen