Social Media Monitor Zorg 2012: GGZ wel actief, interactie kan beter

Array
GGZ instellingen zijn steeds meer aanwezig op Social Media, zo blijkt uit de Social Media Monitor Zorg 2012. Met deze monitor deed Redmax onderzoek naar 133 GGZ instellingen en hun aanwezigheid op de vier sociale kanalen: Twitter, Facebook, Youtube en Google+. In het onderzoek is de nadruk gelegd op interactie met de patient.

Van de 133 instellingen zijn 88 instellingen actief op Twitter. Dit maakt Twitter het meest gebruikte kanaal. Echter blijkt lang niet iedere instelling het gesprek met de patient aan te gaan. Dit is opvallend gezien het interactieve karakter van Twitter. In slechts een van de drie gevallen wordt er gereageerd op een mention of een tweet.

 

Na Twitter is Facebook het meest gebruikte kanaal, op de voet gevolgd door YouTube. Op deze kanalen zijn veel actieve accounts die professioneel zijn ingericht. Maar ook op deze kanalen moeten GGZ instellingen nog veel leren op het gebied van interactie met de patient. Google+ loopt als kanaal nog achter. Het aantal instellingen dat actief is ligt duidelijk lager en ook de activiteit op dit kanaal is beperkt.

Tussen de instellingen zijn grote verschillen zichtbaar. Altrecht Geestelijke Gezondheidszorg komt als winnaar naar voren. Zij zijn actief aanwezig op drie van de vier onderzochte kanalen en zoeken het gesprek met hun patienten op. De Pluryn Hoenderloo Groep (nummer twee) en De Hoop GGZ (nummer 3) lopen duidelijk voor op een groot deel van de instellingen.

Dit is de tweede keer dat Redmax de Social Media Monitor Zorg heeft uitgebracht. Vorig jaar is een sectorbrede analyse gemaakt, maar om meer diepgang te bieden is dit jaar gekozen voor een specifieke sector. Vanaf nu zal periodiek een andere sector in de zorg worden onderzocht.

Redmax adviseert en ondersteunt zorginstellingen bij de inzet van internettoepassingen in de marktbenadering en zorgverlening. Meer informatie over het onderzoek en Redmax vindt u op www.socialmediamonitorzorg.nl

Bron: Nieuwsbank.nl

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen