Capri Hartrevalidatie kiest voor software van ChipSoft

Array

Capri Hartrevalidatie gaat in de nabije toekomst instellingsbreed met het complete softwaresysteem van ChipSoft werken, inclusief het hartrevalidatiedossier. Het dossier is uitgerust conform de laatste hartrevalidatierichtlijn waardoor de behandelaars optimaal worden ondersteund. Directeur Niek Baart vertelt: “ChipSoft sluit het beste aan bij ons primaire proces: de hartrevalidatie. Dit komt voor een groot deel doordat ChipSoft de beslisboom voor hartrevalidatie van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie in haar EPD heeft geïntegreerd. Maar ook op het gebied van planningsmogelijkheden binnen het EPD kwam ChipSoft als beste naar voren.”

De verschillende locaties van Capri Hartrevalidatie gaan elektronisch werken met één zorginformatiesysteem: het CS-EZIS.Net. De zorginstelling zet de oplossing van ChipSoft in voor het volledige werkproces, van patientinschrijving tot en met de financiele afhandeling. Dit gehele proces is naadloos geïntegreerd in het systeem, zodat er efficienter gewerkt kan worden. Gegevens die bijvoorbeeld eerder geregistreerd zijn, worden automatisch op een volgende plek overgenomen. Maar ook de combinatieafspraken voor de patient worden optimaal elkaar afgestemd. Op administratief en logistiek gebied ziet Baart nog meer winst: “De statussen worden momenteel van de ene naar de andere locatie vervoerd. Dat hoeft niet meer als wij elektronisch werken. Nu worden ook nog alle brieven naar patienten en verwijzers getypt, uitgedraaid en per post verstuurd, dat gaat tot de verleden tijd behoren.”

Integratie laatste richtlijn
Onderdeel van het CS-EZIS.Net is het uitgebreide hartrevalidatiedossier. Het dossier is uitgerust met de landelijke richtlijn ‘Poliklinische Indicatiestelling Hartrevalidatie 2012’. Hiermee krijgt de behandelaar ondersteuning bij het bepalen welk type hartrevalidatie het best geschikt is voor de patient aan de hand van de meest actuele richtlijn. Dit vereenvoudigt het naleven van de richtlijn aanzienlijk voor de artsen. Met het revalidatiedossier beschikken alle behandelaars bovendien direct over dezelfde gegevens, zoals de afspraken, metingen, voorgeschiedenis en conclusie. De arts start hierdoor altijd de revalidatiebehandeling met een compleet medisch beeld van de patient, met minimale inspanning van zijn kant.

Live met CS-EZIS.Net
Naar verwachting gaat Capri Hartrevalidatie de oplossing van ChipSoft begin volgend jaar in gebruik nemen. Baart verwacht dat het soepel verloopt: “De patient merkt er niet zoveel van. Voor de zorgverlener wordt het werken wel overzichtelijker. Met name de communicatie over een patient zal beter verlopen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen