Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij presenteren Sta op tegen kanker

Array
Dit is een origineel bericht van KWF Kankerbestrijding
Op woensdagavond 28 november presenteren Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij live de indrukwekkende televisieshow ‘Sta op tegen kanker’. Zij staan samen met bekend en onbekend Nederland op om een vuist te maken tegen kanker. Iedereen vertelt zijn persoonlijke verhaal over deze ziekte. Frits Sissing zal de presentatie in het grote theater voor zijn rekening nemen. Kim-Lian van der Meij zal updates geven van acties in Nederland uit de speciale ‘Newsroom’.

Kim- Lian is moeder van twee kinderen van 2 en 4 jaar oud en staat op voor alle kinderen die vechten tegen kanker; ‘Een kind hoort niet aan het bed vast gekluisterd te zitten, kaal door de chemo en te ziek om te spelen. Kinderen moeten genieten van hun jeugd’. Frits vindt deze tv-show een totaal andere ervaring, naast de ervaring met andere grote shows. ‘Kanker is helaas voor iedereen dichtbij. Ik sta op voor oom Willem, de oom van mijn vrouw. De laatste keer dat ik hem heb gezien was bij een voorstelling van mij in het theater. Hij was een warme, betrokken man in de familie van mijn vrouw.’

Dit jaar staan onder andere Anita Witzier, BLF, Tineke Schouten, Gerard Joling, Joris Linssen, Sara Kroos, Patrick Lodiers, Jörgen Raymann en Youp van ’t Hek op en vragen zoveel mogelijk steun aan het Nederlandse publiek.

Bijna iedereen kent wel iemand in zijn naaste omgeving met kanker. In Nederland worden per uur elf mensen gediagnosticeerd met deze verschrikkelijke ziekte. Het aantal kankerpatienten blijft stijgen; volgens prognoses zal in 2020 het aantal kankerpatienten met 40 procent zijn gestegen ten opzichte van nu. In de benefietshow wordt het Nederlandse publiek opgeroepen donateur te worden die prognoses teniet te doen. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kan hierin een grote stap worden gemaakt.

Het televisieprogramma ‘Sta op tegen kanker’ is gebaseerd op het succesvolle Amerikaanse Stand up to Cancer dat sinds 2008 jaarlijks wordt uitgezonden door ABC, CBS en NBC. Dankzij een samenwerking tussen KWF Kankerbestrijding en de Entertainment Industry Foundation (EIF) wordt het succesvolle format voor de derde keer in Nederland uitgezonden.

Sta op tegen kanker wordt geproduceerd door I Care producties.
Sta op tegen kanker, woensdag 28 november live vanuit het Agora Theater in Lelystad om 20.30 uur op Nederland 1.

bron: ANP Pers Support
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen