Inspectie en V&VN blij met publicatie minimumnormen

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) juicht het toe dat de Nederlandse zorgverzekeraars de minimumnormen voor verantwoorde zorg publiceren, die zij hanteren bij hun inkoopbeleid. Volgens de IGZ draagt publicatie van deze minimumnormen -waarbij V&VN ook betrokken is- bij aan het voor patienten inzichtelijk maken van de veiligheid en kwaliteit van behandelingen in ziekenhuizen.

Ook V&VN is enthousiast over de publicatie van de minimumnormen, zegt voorzitter Henk Bakker: “Het is een belangrijke stap dat zorgverzekeraars transparant zijn over de normen die zij hanteren en nog mooier is dat deze normen gedragen worden door het hele veld, van verpleegkundige tot hun werkgevers en de IGZ.”

Succesvolle samenwerking
Het hanteren van minimumnormen voor verantwoorde zorg door zorgverzekeraars zorgt ervoor dat patienten veiligere en betere zorg krijgen., vindt IGZ. Voor IGZ is de snelle invoering van het hanteren van deze normen te danken aan de succesvol samenwerking tussen wetenschappelijke verenigingen, ziekenhuizen,verzekeraars en de IGZ. V&VN is als beroepsvereniging betrokken bij het formuleren van de minimumnormen.

De IGZ sommeert ziekenhuizen die, ondanks de afspraken in 2013, ingrepen uitvoeren die niet aan de minimumnormen voldoen, daarmee te stoppen.

bron: V&VN

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen