Kabinet geeft financiele steun aan plannen Radboud Universiteit

Array

Staatssecretaris Zijlstra en de Radboud Universiteit Nijmegen zetten vandaag hun handtekening onder de prestatieafspraken. De universiteit heeft concrete ambities, bijvoorbeeld als het gaat om een verdere verhoging van het studiesucces en de kwaliteit van het onderwijs. Met deze handtekening bevestigt het kabinet de plannen financieel te ondersteunen.

Voorzitter van het college van bestuur Gerard Meijer: `We zijn tevreden met dit wederzijdse commitment en kunnen zo voortgaan op de eerder ingeslagen weg.’ De prestatieafspraken werden afgelopen september door de Reviewcommissie, die de staatssecretaris van advies voorziet, als `zeer goed’ beoordeeld.

Afspraken
In tegenstelling tot andere universiteiten kiest de Radboud Universiteit nadrukkelijk voor disciplinaire bachelors. In Nijmegen kies je bijvoorbeeld voor een taal, Frans is Frans en Duits is Duits. Sommige andere universiteiten kiezen voor het aanbieden van algemene talenopleidingen.

Het aantal contacturen tussen student en docent in de opleidingen recht, taal en cultuur, gedrag en maatschappij en economie is voor alle drie de bachelorjaren verhoogd tot minimaal 15 uur per week.

Daarnaast is aan het begin van de studie de studiekeuzecheck ingevoerd. Als uit een test blijkt dat studenten een verkeerd beeld hebben van de opleiding worden zij uitgenodigd voor een gesprek. Een mogelijk verkeerde keuze kan zo in een vroegtijdig stadium aan het licht komen.

De prestatieafspraken en ontwikkelrichting van de universiteit zijn vastgelegd in het document `Prestaties, profiel en ontwikkeling van de Radboud Universiteit Nijmegen’.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen